Basit tedbirlerle iş kazalarının önüne geçilebilir

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2012 17:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İş güvenliği uzmanı inşaat mühendisi Hülya Erdoğan, kazaların alınacak basit önlemlerle engellenebileceğini söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Bursa İnsan Kaynakları Taahhüt, Eğitim, Danışmanlık Hizmetleri (BİNTED), personelinin daha güvenli ortamlarda çalışabilmesi amacıyla iş sağlığı ve güvenliği semineri düzenledi. Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminerde belediye personeline ?İş Sağlığı ve Güvenliği' konulu seminer verildi. İki oturum halinde yapılan seminere, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı ve BİNTED Ortaklar Kurulu Başkanı Semih Pala, BİNTED Genel Müdürü Birgül Yıldız Günay, belediye personeli katıldı.

BİNTED'in, Büyükşehir Belediyesi'nin vitrin kuruluşu olduğunu söyleyen Semih Pala, profesyonel kadrolarıyla başarılı işler yaptığını belirtti.

İş sağlığı ve güvenliği konusunda sunum yapan iş güvenliği uzmanı inşaat mühendisi Hülya Erdoğan ise mevzuatlar hakkında bilgi verdi.

Türkiye'de gerçekleşen iş kazaları ve meslek hastalıklarının boyutları hakkında da bilgiler veren Erdoğan, iş kazasına sebep olan tehlikelerin fiziksel, kimyasal, mekanik, elektrikle çalışma ve işyeri ortamından kaynaklandığını söyledi.

Genel iş güvenliği kuralları oluşturulması, kazaların ve meslek hastalıklarının önlenmesi ve güvenli bir iş ortamı oluşturulması konularında katılımcılara bilgiler veren Erdoğan, kazaların alınacak basit önlemlerle engellenebileceğini işaret etti. İşveren ve işçinin sorumluluklarını da anlatan Erdoğan, kişisel donanım koruyucuları hakkında detaylı bilgiler verdi.

Seminer, soru cevap kısmıyla sonra erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber