Bilirkişi raporu: 'Aslı Baş, intihar etmedi, balkondan atıldı'

Yaklaşık 2 yıl önce Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Yalıkavak beldesinde tatilini geçirirken kaldığı otelin 3'üncü katından düşerek hayatını kaybeden Aslı Baş hakkında bilirkişi raporuyla yeni iddialar gündeme geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2012 18:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2003 yılında 'mankenler kraliçesi' seçilen ve öldüğü zaman 32 yaşında olan Aslı Baş'ın kaldığı otelin balkonundan düşmediği, atıldığına dair bilirkişi raporu verildi. Ulusal Kriminal Büro tarafından hazırlanan raporda, özellikle Aslı Baş'ın ölümü ile ilgili olarak 'Kadın düşmüyor, atlamıyor, atılıyor' ibaresi dikkat çekti. Olayda şüpheli olarak 2 veya 3 kişinin olabileceği belirtiliyor.

Yalıkavak beldesi Tilkicik koyunda bulunan Turizmci Ahmet Bayar'a ait otel içinde bulunan lüks villanın balkonundan 7 metre aşağıya beton zemine çakılarak hayatını kaybeden Aslı Baş'ın ölümü ile ilgili olarak tekrar ifade vermek üzere Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı'na çağrılan Ahmet Bayar, adliye girişinde basın mensuplarına bir açıklama yaptı. İfade vermek için Adliye binasından içeri giren Ahmet Bayar'ın ardından yaklaşık yarım saat sonra Ahmet Bayar'ın iki oğlu Volkan ve Hakan Bayar'ında ifadelerine başvurulduğu öğrenildi.

Otel sahibi Ahmet Bayar basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Aslı hanım psikolojik sorunları olan bir insan. Psikolojik tedavi görüyordu. En önemlisi, bugüne kadar karşı tarafın elinde olmasına rağmen bu belgeler, basından gizlendi. Bizde bu belgeleri gizlilik nedeniyle göremiyorduk. İlk defa bugün gördük. Aslı hanım bu intihar teşebbüsünden tam 17 ay önce yine intihar girişiminde bulunmuş. Ölümcül dozda hap almış. Arkadaşları tarafından Bakırköy Acıbadem Hastanesi'ne götürülmüş ve tekrar hayata döndürülmüş. Yani ailesinin dediği gibi 'dört dörtlük, pırıl pırıl, katiyen intihar etmemiş' bir insan değil. 17 ay evvel 21 Şubat 2009'da Aslı Baş yine intihar etmiş ama doktorlar tarafından kurtarılmış. Maalesef ikinci seferde kurtarılamadı."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber