Orman Bölge Müdürü Eryiğit: 160 hektar alan yandı

Orman Bölge Müdürü Kenan M. Eryiğit, Kütahya'nın Tavşanlı ilçesine bağlı Çayıroluk köyünde çıkan yangın sonrasında yapılan incelemede 160 hektar alanın yandığını belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2012 19:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eryiğit, yangının, anız sonrası çıkma ihtimali üzerinde durulduğuna dikkat çekti.

Kütahya Orman Bölge Müdürü Kenan M. Eryiğit, yaptığı açıklamada, çalışmaların devam ettiğini ifade ederek, yangının insan odaklı olması ihtimalinin tespiti halinde, gereken yasal işlemlerin yapılarak adli ve idari boyutunun arkasında duracaklarını ifade etti. Eryiğit, şunları kaydetti:

"26 Ağustos günü Tavşanlı ilçesinde Çayıroluk köyünde çıkan orman yangını 160 hektarlık bir alanda etkili oldu. Burada çıkan yangının yüzde 90 anızdan çıktığı tespit edilen Çayıroluk köyünün 14 haneli olup, 2'si metruk 5 evin, 8 ahırın yanmasına neden oldu. Orman teşkilatının 5 helipkopterle destek verdiği söndürme çalışmaları çevre iller ve çevre bölge müdürlükleri, belediyeler ve kamu kurum kuruluşlarının katıkıları ile 160 iş makinesiyle hummalı bir çalışma ile adeta savaş eder gibi gözü budaktan sakınmacasına arkadaşlarım gayet fedakar çalışması ile kontrol altına alındı ve önlendi. İnşallah bir daha böyle yangınların olmamasını diliyoruz. Tüm yangınlar genel itibari ile yüzde 95 insan kaynaklı. Anız yakma, bahçe temizliği, ateşte piknik yapma, çok az da olsa yıldırım düşmesi. Genellikle ihmal. Anız gibi ilkel uygulamalardan artık vazgeçilmeli. Aksi davranışları kolluk kuvvetleri ve adli emercilerle önleme yoluna gideceğiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber