Zafer Bayramı Balıkesir'de de coşkuyla kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Balıkesir'de de coşkuyla kutlandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ağustos 2012 12:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kutlamalara katılan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla törene renk kattı. Anne ve babalarıyla gelen miniklerse ilgi odağı oldu.

Kutlamalar, saat 09.00'da Atatürk anıtına çelenk koyulmasıyla başladı, Balıkesir Valiliği'ndeki tebrik töreniyle devam etti. Kuvayi Milliye Meydanı'ndaki törene ise AK Parti Milletvekili Tülay Babuşçu, CHP Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, Vali Vekili Nusret Şahin Arslan, Belediye Başkanı İsmail Ok, Cumhuriyet Başsavcısı Selami Hatipoğlu, Garnizon ve Okullar Komutanı Tümgeneral Fahri Kır, İdare Mahkemesi Başkanı Cavit Erdem, Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Rektörü Mahir Alkan, askeri ve mülki erkan ve diğer vatandaşlar katıldı. Türk bayrağının göndere çekilmesi ve İstiklâl Marşı'ndan sonra Vali Vekili Şahin, Başkan Ok ve Tümgeneral Öztürk halkı selamladı.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Üsteğmen Gökhan Gencer, "Bugün büyük Türk ulusunun hürriyet ve istiklaline yeniden kavuşmak için giriştiği Kurtuluş Savaşı'nda kesin zaferle sonuçlanan Büyük Taaruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 90. yıldönümünü coşkuyla kutlamak, vatan topraklarını kanları ve canları pahasına armağan eden aziz şehitlerimizi anmak için buradayız. 30 Ağustos zaferi, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde bağımsızlık ve egemenliğine düşkün yüce Türk ulusuyla kahraman Türk ordusunun var oluş mücadelesinin en büyük destanıdır." dedi.

Törende Balıkesir Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrecisi Mehmet Furkan Ölmez'in okuduğu şiir büyük alkış aldı. Balıkesir Belediyesi Ritmin Dansı Grubu'nun halk oyunları gösterisi de beğeniyle seyredildi. Gösterilerin ardından Astsubay Meslek Yüksek Okulu'ndan mezun olan öğrenciler ve Mehmetçikler, geçit törenine renk kattı. Gaziler büyük alkış alırken zırhlı araçlar da ilgi çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber