Askeri helikopterler törenin hızına yetişemedi

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Vatan Caddesi'nde yapılan kutlamalar kısa sürünce, askeri helikopterler geçit törenine yetişemedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ağustos 2012 13:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Helikopterler İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun törenden ayrıldığı sırada geçiş yaptı.

30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta olduğu gibi İstanbul'da da coşkuyla kutlandı. Kutlamaların adresi her yıl olduğu gibi bu yıl da Vatan Caddesi oldu. Törene, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve 1. Ordu Komutanı Yalçın Ataman, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı. Hüseyin Avni Mutlu ve beraberindeki protokol üyeleri, halkın bayramını kutladı. Daha sonra İstiklal Marşı okunarak Türk bayrağı göndere çekildi. Tören Komutanı Tuğgeneral Veli Tarakçı günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Daha sonra askeri bando eşliğinde geçit töreni yapıldı. Geçit töreninde askeri araçların tanıtımı yapıldı. Türk bayrakları ile bayram coşkusunu yaşayan izleyiciler geçit töreni sırasında askerleri alkışladı.

Geçit töreninde askeri araçların yanı sıra havadan jetler de geçiş yaptı. Tankların geçişleri sona erdikten sonra protokol üyeleri platformdan inerek araçlarına yöneldi. Bu sırada havada askeri helikopterler göründü. Helikopterler geçtikten sonra katılımcılar tören alanından ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber