Babaları felçli Özbay ailesinin yüzü hayırseverler sayesinde gülüyor

Kastamonu'nun İnebolu ilçesine bağlı İkiyaka köyünde 5 yıldır kocasının hastalığıyla mücadele eden Emine Özbay, hayırseverlerin desteği ile artık yüzlerinin güldüğünü söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ağustos 2012 17:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Beyninde et oluşması nedeniyle hastane hastane eşini taşıyan ve hastalığa çözüm yolu bulamayan 2 çocuk annesi Emine Özbay, üç ay önce medya aracılığı ile yaptığı açıklamada, ?2005 yılında evlendim, evlendikten bir sene sonra eşim bu duruma geldi, felç kaldı. Eşimin gözleri görmüyor, yemek istemiyor, su istemiyor, kendi yiyip içemiyor. Hep kendim yediriyorum. Yara olmasın diye sırtımda taşıyorum. İki çocuğum var, kızım ilkokula başladı. Her şeye ihtiyacım var, giyim olsun çocuklarımın istekleri olsun, eşimin bezi olsun ihtiyacım var, ama alamıyorum. Evim yıkılmak üzere, bir yardım bekliyorum.'' şeklinde hayırseverlere seslenmişti.

Mayıs ayından bu yana Türkiye'nin dört bir yanından arayan vatandaşlar ve İnebolulu işadamlarının yaptığı yardımlar ile Özbay ailesi hem evlerine kavuştu hem de maddi sıkıntıları giderildi. Özbay ailesinin biri ilkokul birinci sınıfta okuyan, diğeri ise 5 yaşında olan iki çocuğu artık el arabasıyla değil oyuncakları ile oynuyor.

Kendilerine el uzatan hayırseverlere teşekkür eden anne Emine Özbay, ?Eski evden kurtuldum, çok mutluyum. Şu an başımızı sokacak bir evimiz oldu. Eşim, çocuklarım ve ben çok rahatım, yardım edenlerden Allah razı olsun. Allah öyle insanlara daha çok versin diye dua ediyorum.'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber