Ünye'nin 50 yıllık suyu yüzde 80 cazibe ile gelecek

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, 50 yılı planlayarak yapımına başlanan içme suyu arıtma tesisinin süresinde bitirileceğini ve şehre su verileceğini belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ağustos 2012 17:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, inşaat alanına giderek çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldı. Suyun, şehre enerji kullanarak verildiğini ifade eden Arpacıoğlu, "Elektrik enerjisi ve pompalar marifeti ile şehrimize gelen sularımızın yaklaşık aylık maliyeti 100 bin TL ile 130 bin TL arasında değişmektedir. Bu su çalışmalarımız, öngörüldüğü gibi süresinde bitirilecek ve şehrimize cazibe ile su vermeye başlayacağız. Bu gelecek cazibe ile suyumuzdan sonra bu tür kesintilere son vereceğiz. Ünye'nin nihai çözümü Yeşilkent'ten gelecek olan bu sudur. Bu yıl özellikle batı bölgesinde Curi Deresi'ndeki kuyularımızda ve ırmakta yapılan hafriyat çalışmaları neticesinde şehir sularında zaman zaman kesintiler yapmak zorunda kaldık. Bu çerçevede Ünye'ye gelecek olan bu suyumuz bu bölgede arıtılacak. Bu arıtma tesislerimiz küçük bir tesis değil. Burada birçok alanlardan geçtikten sonra suyumuz şehrimize yani insanlarımıza, bize intikal edecek. Bu arıtma tesislerimizde bütün yapılanma otomatik olarak yapılacak. Gelen suyumuz yüzde 80 cazibe ile geleceğinden yüzde 8 elektrik giderimiz olacak. Yani bu işin birinci önceliği su olduğu gibi ikinci önceliği de ekonomik olarak Ünye Belediyesi'ne katkısı olacak. Ekonomik katkısı ciddi manada Ünye'ye de katkı sağlayacaktır.? dedi.

?BÜTÜN YAPILANMA OTOMATİK SİSTEM ÜZERİNE KURULACAK?

Arpacıoğlu, arıtma tesislerinde birçok bölümlerde işlenerek depoya giren suyun, hiçbir yere takılmadan tamamen otomatik olarak hazırlandıktan sonra şehre verileceğini ifade etti. İçme suyu yatırım alanının gerçekten büyük bir yatırım olduğuna işaret eden Arpacıoğlu, şöyle devam etti:

"Sadece bu yıl içme suyuna yaptığımız yatırım 20 trilyondur. Yaptığımız ihalelerle beraber bu yıl şu anda ihalesi yapılmış ve uygulamada olan yaklaşık 35 trilyonluk projelerimiz de var. Bu yıl Ünye Belediyesi'nin tahmini bedeli 50 trilyon olacaktır. Otogarımız, katı atık düzenli depolama alanımıza her ikisi KDV dâhil 10 trilyonu geçmektedir. Şu anda yoluyla kanalizasyonuyla birçok çalışmalarıyla beraber bu yıl itibariyle Ünye Belediyesi'nin fiilen uyguladığı 35 trilyonluk çalışması şu anda mevcuttur. Arıtma tesislerimizin yapısı ve faaliyetleri önümüzdeki 50 yıla göre planlanmış bir çalışmadır. Ayrıca, bu arıtma tesislerimiz Ünye'de ve Türkiye'de uygulanan bir sistemin dışında dünyada da uygulanan bir sistemdir. Çalışmalarda emeği geçen herkese Ünyeliler adına teşekkür ederken, ayrıca bu işlerimizin önderliğini yapan başta İçişleri Bakanımız Sayın İdris Naim Şahin'e, milletvekillerimize, emeği geçen bütün kurum ve kuruluşlara bir kez daha teşekkür ediyorum.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber