DOĞAKA 5. Kalkınma Kurulu Toplantısı, Hatay'da yapıldı

Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş illerinin içinde olduğu ve 2 gün süren Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) 5. Kalkınma Kurulu Toplantısı, Hatay Otoman Place'de yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ağustos 2012 17:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplantının ilk günkü oturumu saat 16.00'da DOĞAKA Genel Sekreter Vekili Onur Yıldız'ın açılış konuşmasıyla başladı.

Divan oluşumundan önce bir konuşma yapan DOĞAKA Kalkınma Kurulu Başkanı Şahin Balcıoğlu, DOĞAKA'nın kurulduğu günden bugüne bölgede çok büyük hizmetler yaptığını ve yapmaya devam edeceğini kaydetti. Balcıoğlu, toplantının bölge açısından hayırlı çalışmalara vesile olmasını diledi.

Bugüne kadar yapılan hizmetlerden dolayı DOĞAKA Yönetim ve Kalkınma Kurulu üyeleri ile çalışanlarına teşekkür eden Balcıoğlu, ?Yapılan hizmetler yeterli mi derseniz elbette ki yeterli değil. Daha iyiyi, daha güzele yakalamak için bu toplantıları düzenliyoruz. Sizlerin katkıları çok önemlidir. Fikirlerimizi canla başla paylaşmalıyız. Biz denizi ve yaylası olan, denizyolu, havayolu, karayolu, demiryolu olan, tarım ve turizmde güçlü bir bölge, güçlü bir koridoruz. Elimizde çok malzeme var, hangisini ön plana çıkarırsak o yönde ilerleyebiliriz. Bunun yolu da birlik ve beraberlik içerisinde çalışmak ve üretmekten geçer.? dedi. DOĞAKA'nın çalışmak ve üretmek isteyen herkese elini uzatacak bir kuruluş olduğunu da vurgulayan Balcıoğlu, eldeki imkan ve kaynakların iyi kullanılması gerektiğini söyledi.

Toplantı divan oluşumunun ardından 2011 yılı faaliyet raporunun sunumu, yatırımlarda devlet yardımları konusundaki bilgilendirme sunumları ile devam etti. Toplantının ikinci gününde yerel paydaşların katılımı ile ajans uzmanları tarafından Bölge planı çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen moderasyonlarda elde edilen veriler kalkınma kurulu sonuç bildirgesine yansıtılmak üzere kurul üyelerinin görüşlerine tekrar sunuldu. Alınan kararların bölgemize hayırlı olması dilek ve temennileri ile toplantı sona erdi. Bir sonraki kalkınma kurulu toplantısının Kahramanmaraş ilinde yapılacağı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber