İnegöl Devlet Hastanesi'nden AIDS raporu açıklaması

'Elindeki rahatsızlık için ameliyat olması gerektiğini öğrenen 32 yaşındaki M.Ş.'nin, İnegöl Devlet Hastanesi'nde ameliyat öncesi yapılan kan testinde HIV virüsü bulunduğu' şeklinde ulusal kanallarda çıkan haberler yalanlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ağustos 2012 18:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İddialarla ilgili basın toplantısı düzenleyen İnegöl Devlet Hastanesi Başhekimi Fuat Erdem, yapılan haberleri resmi belgelerle yalanladı. Erdem, "Konuyla ilgili olarak hastamız bize 2012 Mayıs ayında, sol kolunun bilek kısmında uyuşma ve ağrı sebebiyle müracaat etti. Beyin cerrahımız, gerekli muayene ve tetkiklerin ardından hastamıza teşhis koymuştur. Hastamıza kolundan ameliyat olacağı yönünde bilgi verilmiştir. Bununla ilgili ameliyat öncesi birtakım tetkikler yapıldı. Tetkikler sonucunda, HIV testine göre şüpheli pozitif olarak değerlendireceğimiz bir değer ortaya çıkmıştır. 10 gün sonra HIV testi tekrar yapılmıştır. Tekrar şüpheli pozitif sonucu elde edildiğinde, hastadan alınan kan örneği Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi'ne gönderilmiştir. Sonuç, bu tetkikten sonra negatif olmuştur. HIV testinin negatif olması sonucunda hastamız kolundaki rahatsızlıktan dolayı ameliyat edilmiştir. Ameliyatı başarı ile geçmiştir. Hastamız, hastanemizden şifa bularak taburcu oldu. Hastanemizde HIV ile alakalı herhangi bir teşhis konulmamıştır. Böyle bir teşhis yoktur zaten. Bu tamamen şüpheli pozitifliği içeren bir testtir. Binde iki hastada görülebilecek bir türdedir. Kesinlikle AIDS'e yönelik bir teşhis değildir" dedi.

Hastanın, ulusal basın kuruluşlarına yaptığı açıklamada, İnegöl Devlet Hastanesi'nden kendisine AIDS olduğu ile ilgili rapor verildiği şeklindeki iddiasının doğru olmadığını vurgulayan Başhekim Fuat Erdem, "Hastanemizden bu hastamıza AIDS

raporunun verilmiş olması söz konusu değildir. Bizde tüm resmi belgeler var. Bizi ilgilendiren kısmı da, hastanın hastanemizden şifa ile ayrıldığıdır. Kendisine hiç bir zaman 'AIDS hastasısın' denilmemiştir. Hastanemiz laboratuar hizmetiyle önde olan bir hastanedir" diye konuştu.

Hastanın dava açtığını bildiren Erdem, "Daha evvel yargıya böyle bir başvuruda bulunmuş. Cumhuriyet Savcılığına gerekli resmi raporlar verilmiş. Cumhuriyet Savcılığı, 'kovuşturmaya gerek olmadığı' yönünde karar vermiştir. Konuyla alakalı şüphe uyandıracak bir durum yoktur" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber