Sakarya'daki öğrenci evlerinde orta hasar tehlikesi

Sakarya'da sahipleri tarafından halen boşaltılmayan ve birçoğu kiraya verilen orta hasarlı binalar, Sakarya Üniversitesi öğrencilerine kiralanıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ağustos 2012 18:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAÜ Rektörlüğü, öğrencilere kayıt esnasında gerekli uyarıları yaparken, Adapazarı Emlak Komisyoncuları Odası da öğrencileri 'sahibinden kiralık' tabelaları konusunda uyarıyor.

Sakarya'da 17 Ağustos 1999 Depremi sonrası kayıtlara "orta hasarlı" olarak geçen ve sayıları 300'ü bulan binalar, özellikle üniversite öğrencileri için büyük bir tehlike oluşturuyor. Sakaryalıların fazla ilgi göstermediği bu binalar daha çok öğrencilere kiralanmaya çalışılıyor.

Sakarya Üniversitesi bu yıl 14 bin yeni öğrenciye kapılarını açmaya hazırlanırken, bunların yüzde 60'sından fazlasının şehir dışından gelmesi bekleniyor. Mevcut 64 bin öğrencisinden 35 bini Sakarya dışından gelen öğrencilerden oluşan SAÜ, orta hasarlı binalar konusunda öğrencilerini bilgilendiriyor.

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sakarya Üniversitesi'ne yeni kayıt yaptıran öğrencilere kayıt esnasında gerekli uyarıları yaptıklarını dile getirerek, "Öğrencilerimizin kayıt yaptırdığı esnada kurulan masalarda elimizde bulunan orta hasarlı bina listelerini öğrencilerimizle paylaşıyoruz. Ayrıca açtığımız bir masa ile de burada öğrencilerimiz kiraladıkları evleri hasarlı bina listesi ile karşılaştırıyor. Bu listelerin bir örneğini de kendilerine veriyoruz" dedi.

Adapazarı Emlak Komisyoncular Odası Başkanı Selçuk Başak ise, odalarına kayıtlı olan tüm emlakçıların kiraladıkları evlerde hasar tespiti yaptıklarını ve evin hasarsız durumda olması halinde müşterilerine kiraladıklarını dile getirdi. Başak, "Emlakçı arkadaşlarım bu konuda son derece bilinçli. Hasarlı binalar kesinlikle vatandaşlarla kiralanmıyor. Biz kiraya vereceğimiz binaların hasarları konusunda gerekli incelemeyi yaptıktan sonra bu binanın aracılık hizmetlerini üstlenmeyi kabul ediyoruz. Öğrenciler için asıl tehlike 'sahibinden kiralık' tabelalarının asıldığı daireler. Öğrenciler kesinlikle bu gibi durumlardan kaçınmalı. Veyahut bu tabelaları olan evleri kiralamadan önce mutlaka iyi araştırmalılar. Zira bu evler sahipleri tarafından direkt kiralandığı için herhangi bir incelemeye tabi tutulmuyor" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber