Alakır Vadisi'nde yürütülen TÜBİTAK projesi

Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kadir Ulusoy tarafından yürütülen TÜBİTAK projesi kapsamında akademisyen, eğitimci ve doğa severler tarafından Alakır Çayı Vadisi'nde yapılan inceleme çalışmaları çeşitli etkinliklerle sürüyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Ağustos 2012 20:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Doç. Dr. Kadir Ulusoy başkanlığında gerçekleştirilen proje çerçevesinde, inceleme ekibine Yalnız köyü yakınında yeryüzü şekilleri hakkında bilgi verildi. Proje akademisyenlerinden Doç. Dr. Kenan Arıbaş, burada katılımcılara Avlan Gölü ve oluşumunu anlattı.

Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tuncay Neyişçi de Karagöl'den Avlan Gölü'ne açılan bir kanal bulunduğunu, taşkınlara sebep olan iki gölün fazla sularının Finike'den denize döküldüğünü belirtti.

Daha sonra Çamkuyu Sedir Araştırma Ormanı'na geçen inceleme ekibi, Elmalı ilçesinin güneybatısında bulunan Beydağları'nın en yüksek zirvesi olan 3 bin 70 metre yüksekliğindeki Kızlar Sivrisi'nde yörüklerin yaşamlarını inceledi.

Doç. Dr. Kadir Ulusoy, Alakır Vadisi'nde bulunan Altınyaka (Gödene), Söğütcuması, Dereköy sınırları içinde yer alan Sorkun, Yavşanlı, Kayıklıgöl'deki yayla kültürünü yerinde gözlemlediklerini anlattı.

Eğitimci Süleyman Sapmaz da, Dereköy sınırlarındaki yaklaşık 150 yıllık Likya tipi arı kovanları hakkında da bilgi verdi. Sapmaz, arı kovanlarının korunması ve turizme kazandırılması gerektiğini ifade etti.

Kadir Ulusoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kampın başladığı günden bu yana bir çok inceleme yapıldığını kaydetti. Ulusoy, inceleme kampının sonunda değerlendirme raporu ve katılımcılara sertifika verileceğini açıkladı.

Muhabir: Mehmet Çakmak

Yayıncı: Güç Gönel

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber