Sarıkamış'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları

30 Ağustos Zafer Bayramı, Kars'ın Sarıkamış ilçesinde törenlerle kutlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ağustos 2012 21:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sarıkamış Gaziler Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başlayan tören, Hükümet Konağı'nda Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş ve protokol üyelerinin tebrikleri kabul etmesiyle devam etti. Protokol üyeleri, tebriklerin kabulünden sonra Hükümet Konağı önünde hazırlanan tören alanına geçti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra, 9'uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'nda Piyade Binbaşı Oktay Şen, günün anlamını belirten bir konuşma yaptı.

Şen, Türk milletinin tarih boyunca destanlar yazmış her türlü güçlüğü, şartlar ne olursa olsun her zaman yenmesini bilen bir millet olduğunu ifade ederek, "Takvimlerin her yaprağı, onun kahramanlıklarıyla süslüdür. İşte Türk'ün vatan aşkı ve onun kahramanlığını belgeleyen tarih yaprağını, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladığımız bugünde açıyoruz. Bu zafer, Türk ordusunun milletiyle bütünleşerek azim ve sabırla kazandığı yeni Türkiye Cumhuriyeti'nin temel taşı, milletin birlik ve beraberliğinin teminatıdır" dedi.

Tören, askeri birliklerin resmi geçit töreniyle sona erdi.

Törenlere, Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, 9'uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Özoğlu, Belediye Başkanı İlhan Özbilen, daire amirleri, askeri erkan ile vatandaşlar katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber