Dolandırıcılar gündemi yakından takip ediyor

Kendilerini asker, polis veya savcı olarak tanıtıp vatandaşlardan para isteyen dolandırıcılar, medyada çıkan gündemdeki terör olaylarını yakından takip ederek vatandaşları kandırmaya devam ediyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2012 09:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, çıktıkları ilk dönemde dolandırdıkları kişilerden kontör talep ettikleri için "kontör dolandırıcısı"olarak adlandırılan kişiler, yöntem değiştirerek vatandaşlara bankalardan yüklü miktarda kredi çektirip, kendi hesaplarına aktarılmasını sağlıyor.

Vatandaşları telefonla arayan dolandırıcılar, kendilerini Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli komiser ya da amir olarak tanıtıp, vatandaşları kandırırken toplumun hassasiyet gösterdiği gündemdeki terör olaylarını da kullanıyor.

Son olarak dolandırıcıların rast gele çevirdikleri numaralarda karşılarına çıkan kişilere, "Gaziantepteki patlamayı gerçekleştiren teröristler sizin hesabınızı kullanmış. Aklanmanız için bankadan kredi çekerek hesaba yatırmanız gerekiyor. Böylece hesabınızı kontrol edeceğiz", "Askerin şehit olduğu karakola yapılan saldıran teröristler silah almak için sizin hesabınızı kullanmış. Onları yakalamak için hesabınızı kullanacağız" diyerek, inanmalarını sağladıkları öğrenildi.

Korkan ya da yatırdığı paralar sayesinde teröristlerin yakalanacağını sanan vatandaşlar ise, çektikleri krediyi polis sandığı kişilerin hesabına yatırıyor. Dolandırıcılar ise paraları aldıktan sonra kayıplara karışıyor.

-Devlet vatandaşından para istemez-

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü yetkilileri, AA muhabirine yaptıkları açıklamada, dolandırıcıların, gündemi yakından takip ederek kandıracakları vatandaşlara karşı kullandıklarını söyledi.

Sık sık bu tarz dolandırıcılık olaylarıyla karşılaştıklarını ifade eden yetkililer, şebekelerin hesaplarını kullandığı kişilere de telefonla ulaştıkları ve karşılığında 100-200 lira para ödediklerini kaydettiler.

Yetkililer, medya aracılığıyla vatandaşları sık sık uyarmaya çalıştıklarını belirterek, "Şunu kesinlikle bilsinler, devlet hiç bir zaman vatandaşından para istemez" dediler.

Muhabir: Ömer Yıldız

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber