Ayvacık güreşleri, nefesleri kesti

Samsun'un Ayvacık ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen "Ayvacık Doğa Su Sporları Kültür Turizm ve Mustafa Dağıstanlı Güreş Festivali"nin ilk gününde güreş severler ilçeye akın etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2012 10:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlçe stadyumunda Bursa Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı'nın gösterisiyle başlayan festivalde daha sonra Samsun Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi bir gösteri sundu.

Geçmiş yıllarda şampiyonluklar yaşayan Kırkpınar başpehlivanlarının da aralarında olduğu 250 güreşçinin yer aldığı müsabakaları vatandaşlar büyük bir dikkatle izledi.

Yağlı güreşte başpehlivanlık finalinde Şükrü Kazan ile Şaban Yılmaz arasında kıran kırana bir müsabaka geçti. Müsabakanın beşinci dakikasında Şaban Yılmaz'ın ayak bileğinden sakatlanarak müsabakaya devam edememesi üzerine Şükrü Kazan galip ilan edildi. Öte yandan güreş ağalığı seçiminde açık arttırma sonucu 88 bin TL'ye ihaleyi kazanan iş adamı Ahmet Aybudun, Ayvacık'ta bulunan başpehlivanlara bu rakamın az olduğunu belirterek rakamı yükselterek 100 bin TL karşılığında Ayvacık güreş ağası oldu.

Festivale, ismini de veren 81 yaşındaki Ayvacıklı milli güreşçi Mustafa Dağıstanlı'nın yanı sıra Ak Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ak Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, Samsun İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ömer Altunsoy da katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber