Mardin'de ishal vakaları azaldı

Mardin Sağlık İl Müdürlüğü Halk Sağlığı uzmanları tarafından yapılan araştırmada bu yıl kentte ishal vakalarında yüzde 50 oranında bir azalma yaşandığını tespit etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2012 15:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Mardin İl Sağlık Müdürü Mehmet Derviş, bu yıl yapılan sıkı kontroller ve verilen eğitimler sayesinde il genelinde ishal vakalarında yüzde 50 oranında bir azalma meydana geldiğini söyledi.

İl Halk Sağlığı ekipleri tarafından rutin olarak Mardin genelinde günlük su kontrolleri yapıldığını belirten Derviş, "Müdürlük olarak aile sağlığı merkezleri ve yataklı tedavi kurumları ishallerle ilgili başvurular günlük olarak tespit edilmektedir. Mardin'de bir önceki yıla oranla vaka sayısında çok ciddi oranda azalma yaşandı. 2011 yılında enfeksiyon kaynaklı gastroenterit (ishal) vakalarında 40 bin 280 kişi hastalığa yakalanırken, bu sayı 2012 yılında ilk 7 ayda ise bu rakam 25 bin 970'e düştü. Burada kişisel sağlık tedbirlerine uyulması çok önem arz etmektedir." şeklinde konuştu.

El yıkama konusunda hassasiyet gösterilmesi gerektiğini kaydeden Derviş, "Binalardaki su depolarının gerekli sıklıkta temizliğinin yaptırılması, sebze ve meyve gibi çiğ tüketilebilen gıdalarda temizlik kurallarına dikkat edilmesi gerekir. Özellikle içme sularının saklama koşullarına dikkat edilmesi vatandaşlarımızın sağlığının korunması için önem arz etmektedir.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber