Erzurum OSB'ye Eylül'den itibaren su bedava verilecek

Erzurum Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Zülüf Bakaç, eylül ayından itibaren işletme ve fabrikalara suyun bedava verileceğini açıkladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2012 18:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

37 yıllık geçmişi bulunan OSB'de yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Bakaç, yerel ve ulusal firmalarla görüşerek yatırım için girişimlerde bulunduklarının ifade etti.

OSB'de, 2009'da bin 700 kişinin istihdam edildiğini dile getiren Bakaç, istihdamı artırmak için birçok çalışma yaptıklarını söyledi. Bakaç, girişimlerinde istedikleri başarıyı yakaladıklarını ve OSB'de istihdam edilenlerin sayısının 4 bine çıkarıldığını kaydederek, bu gelişmenin işsizlik sorununun çözümünde önemli etkisi olduğunu ifade etti.

OSB'de 23 sanayi parselinden oluşan ilave bir alan oluşturulduğunu, arsalara yatırım yapacak kişilerin özenle seçildiğini aktaran Bakaç, ?Tahsis yapılan firmaların bölgemize yaptıkları yatırımlar seçimlerin ne kadar isabetli olduğunu göstermektedir.? dedi.

Bakaç, OSB'ye eklenen arazide 1. Etap 13 parselde yatırım yapan firma gruplarını ve sağlayacağı istihdamı şöyle açıkladı: ?Yapı kimyasalları sektöründe 8 milyon lira yatırımla 130 kişilik istihdam, yarı üretim inşaat sektöründe 14 milyon yatırımla 600 kişiye istihdam sağlanacak. Ayrıca, hayvancılık ve tarım alanında ise 250 kişiye istihdam sağlayan 13 buçuk milyonluk yatırım yapıldı. 6 milyon 100 bin liralık gıda, temizlik ve plastik sanayi yatırımıyla 300 kişiye istihdam sağlanacak. Bunun yanında, 5 milyonluk basın yayın yatırımıyla 80 kişiye ekmek kapısı oluşturulacak. Çağrı merkezleri, kapasitesinin altında faaliyet gösteriyor. Bin 750 kişinin daha istihdam edilmesi sağlanacak. ?

Erzurum OSB'de, enerji nakil hatlarını 37 yıllık olduğunu anlatan Bakaç, bu durumdan dolayı sanayicinin birçok problem yaşadığını aktardı. Bakaç, tellere konan bir kargadan dolayı bütün enerji akımının kesildiği dönemler yaşadıklarını anlattı. Bakaç, 2011 yılında yapılan çalışmalarla enerji nakil hatlarının yer altına alındığını ifade etti. 270 adet aydınlatma direği sayesinde OSB'nin çağdaş bir görünüme kavuştuğunu belirten Bakaç, hava hatlarındaki enerji kaybının da önüne geçildiğini anlattı.

Yapılan düzenlemelerle elektrik sarfiyatı ve su kaçaklarının önüne geçildiğinden, su maliyetinin minimum seviyeye çekildiğini belirten Bakaç, 1 Eylül'den itibaren suyun bedelsiz verileceğini açıkladı. Bakaç, doğalgaz altyapı çalışmaları için de proje hazırladıklarını, daha temiz bir çevre için mücadele ettiklerini aktardı. OSB'de ilk yıllarda yapılan yolların ihtiyaçlara cevap veremez hale geldiğini ifade eden Bakaç, ?Bölgede tüm yolları elden geçiriyoruz. Yolları 10 ile 14 metre genişliğe kavuşturacağız. Ayrıca, düşük olan yollar bin 200 metreküp dolgu serildi. Yollar bin 658 metreküp filler malzemesi serilerek asfalt malzemesiyle kaplanacak.? dedi. Ayrıca, yayalar için de yollar yapıldığını açıklayan Bakaç, ?5 bin 300 adet ağaçla OSB yeşillendirmiştir.? şeklinde konuştu.

OSB yönetim kuruluyla birlikte basın açıklaması yapan Bakaç, yapılan çalışmaları yerinde gösterdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber