Batman Eğitim-Bir-Sen'den çağrı

Gercüş Eğitim-Bir-Sen İlçe Başkanı Şehmuz Önlü, okulların açılmasına az bir süre kalmasına rağmen belirsizliklerin devam ettiğini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2012 23:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim tarihinin en önemli kararlarından biri olan yeni eğitim sisteminin başlamasına sayılı günler kaldığını belirten Gercüş Eğitim-Bir-Sen İlçe Başkanı Şehmuz Önlü, zaman daralmasına rağmen öğretmen, öğrenci, veli ve yöneticiler açısından bazı konularda hala belirsizliklerin devam ettiğini dile getirdi. Bu durumun kaygıları artırdığını anlatan Önlü, "sistemin sorunsuz başlamasının önünde engel olarak durmaktadır. Ne yazık ki 4+4+4 beklentilerimizin çok uzağında kalmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı, sorunları çözmek yerine yeni sorunlar yaratmakta ısrar etmektedir" dedi.

4+4+4'ün en büyük getirisinin Kur'an-ı Kerim ve Peygamber Efendimiz (s.a.v) hayatının ders olarak okutulması olduğunu belirten Önlü, şöyle konuştu: "Çünkü, bir milletin gençliği ne zaman Kur'an ve ondan lemean (yansıyan) eden ilimlerle teçhiz ve tahkim edilmişse o vakit o millet terakki ve teali etmeye başlamıştır. Öğrencilerimize bu şekilde hem dini bilgilerin, ehil kişiler tarafından verilmesi sağlanacak hem de öğrencilere güzel ahlak gibi önemli bir yetiyi kazandırmış olacaktır. Yıllardır cüzzamlı damgası yiyen İmam Hatip öğrencilerinin önündeki engellerin tamamen kalkması ve 5. sınıftan itibaren bu okullara kayıt yapılması yerinde bir karardır. Kürtçenin seçmeli ders olarak okul hayatına başlaması demokratik açılımın en önemli ayağını oluşturmuştur. Ama ne yazık ki yeni sistemin güzelliklerini yaşayamadan hataları ile karşı karşıya kaldık."

Sistemi planlı ve zamana yayarak yapmak yerine aceleci ve plansız bir şekilde hareket edildiğini vurgulayan Önlü, şu soruları sordu: "Batman-Gercüş ilçesinde ikili eğitim yapacak Gökçepınar, Çukuryurt, Yemişli, Yolağzı ve Konak köylerinde dersler saat kaçta başlayıp kaçta bitecektir. Aralık ayında saat 06.24'te güneşin doğduğu ve 16.05'te karanlığın hakim olduğu ilçemizde derslere ne zaman başlanıp kaçta bitirilecektir? Bölgemizde sık sık elektrik kesintilerinin yaşandığı gerçeğinden yola çıkarsak okullara kesintisiz elektrik verilecek mi? Köylere giden öğretmenlerin gece karanlığında emniyetleri nasıl sağlanacaktır? Gökçepınar'a giden bir öğretmenimiz kışın o karanlıkta kaza yapmadan okuluna gitmesi mümkün müdür? Okullardaki ısınma sorunu nasıl giderilecektir? Görevlendirme ve ücretli öğretmene karşı çıkan Bakanlık, askere giden veya boş normu bulunan köy okullarındaki sınıf öğretmeni kadrolarını nasıl doldurmayı düşünüyor? İl dışı ve il içi eş özür tayinleri gerçekleştirilmeyen öğretmenlerden nasıl bir verim beklenmektedir?"

Batman'da, fazla sınıf öğretmeni var gerekçesi ile il dışı özür gurubuna kontenjan verilmediğini belirten Önlü, şunları söyledi: "Peki il içi özür gurubuna neden izin verilmedi? İl içinde boş bir kuruma atanmak norm kadro durumunda nasıl bir fazlalık oluşturmaktadır? İlçe ve İl Milli Eğitim Müdürlüklerinden konunun hassasiyetle değerlendirilerek Bakanlığa gerekli bilgilerin gönderileceğini umuyoruz. Tüm eğitim çalışanlarının umutsuz başlayacağı 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılının Umutlu günlere dönüşmesini dileriz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber