Çoban baba, kaçırılan 13 yaşındaki kızına sahip çıktı

Konya'da havuç tarlasında çalıştığı sırada tanıştığı evli ve 8 çocuklu Murat K. tarafından kandırılarak Van'a götürülen, yaşadıklarına dayanamayıp kaçarak Adana'da jandarmaya sığınan 13 yaşındaki B.B., telefonla çoban babası 46 yaşındaki Hasan B.'yi aradı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Eylül 2012 09:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hasan B., "Jandarma kızımı sığınma evine bırakmış. Oradan beni aradı. 'Baba Murat beni karanlık bir odaya kapattı. Sürekli dayak yiyordum. Cahillik yaptım. Böyle olacağını bilmiyordum' dedi. Günde bir parça ekmek verseydi yaşadıklarıma razı olacaktım' dedi. Pazartesi günü gidip kızımı alacağım" diye konuştu.

Ailesiyle birlikte Konya'da yaşayan 13 yaşındaki B.B., tarlada tarım işçisi olarak çalıştığı sırada, Van'dan Konya'ya tarım işçiliği yapmak için gelen evli ve 8 çocuk babası 34 yaşındaki Murat K. ile tanıştı. B.B.'yi evlenme vaadi ile kandıran Murat K., yaklaşık 4 ay önce küçük kızı kaçarıp, memleketi Van'ın Muradiye İlçesi'ne götürdü ve eşinin üzerine kuma yaptı. 2 ay Muradiye'de kalan küçük kız, bu sırada Murat K.'dan hamile kaldı. Bir süre sonra aile, Adana'nın Ceyhan İlçesi'ne göç etti.

Küçük kızın ve ailesinin şikayetçi olduğu Murat K. ise gözaltına alındı. Murat K., çıkarıldığı mahkemece de tutuklanarak cezaevine konuldu.

TARLADA TANIŞMIŞLAR

Yaşanan bu olayların ardından 13 yaşındaki B.B.'nin Konya'da çobanlık yapan babası Hasan B., kızının yaşadıklarını anlattı. Kızının 1 yıl boyunca 20 liraya havuç tarlasında çalıştığını söyleyen baba Hasan B., "Murat K., minibüsle işçileri tarlaya götürüyordu. Eşi de işçilerin çavuşuydu. Bir sabah eşim uyandığında B.B.'nin kaçtığını fark etmiş. Sonra ben önce Murat K.'yı aradım. 'Tarlada çalışan gençlerden biriyle kaçtıysa o bilir' diye düşündüm. Ama ulaşamadım. Sonra kızımın Murat K. ile Van'a kaçtığını öğrendim. Murat K.'nın kızımı kaçırdığını düşünerek polise şikayetçi oldum" dedi.

PİŞMAN OLMUŞ

Kızının Murat K.'nın ailesiyle birlikte Adana'nın Ceyhan İlçesi'ne taşındıklarını öğrendiğini söyleyen Hasan B., şunları anlattı:

"Kızım bayramdan önce beni arayarak Murat K. ile geçinemediğini, sürekli kendisini dövdüğünü anlattı ve kendisini kurtarmamı istedi. Ben de bayramdan sonra kendisini almaya geleceğimi söyledim. Bu olayın ardından bir gece telefonum çaldı. Arayan kızımın Ceyhan'da yaşadığı mahellenin muhtarıymış. Kızımı ayakları çıplak bitkin bir halde sokakta bulduğunu söyledi. Kızımla konuşmak istedim ancak kızım utandı konuşamadı. Sonra o mahallenin muhtarı kızımı jandarmaya götürmüş. Jandarma da sığınma evine bırakmış. Daha sonra kızım beni sığınma evinden aradı. Neden evden kaçtığını sorduğumda 'Baba Murat beni karanlık elektriği olmayan bir odaya kapattı. Sürekli eziyet çekiyordum, dayak yiyordum. Cahillik yaptım. Böyle olacağını bilmiyordum. Günde bir parça ekmek verseydi yaşadıklarıma razı olacaktım. Mecburen oradan kaçtım' dedi."

Pazartesi günü Adana'ya gidip hamile olan kızını alacağını belirten Hasan B., "Devletten yardım bekliyorum. Bu adamın cezalandırılmasını istiyorum. Ondan davacıyım. Cezası neyse devlet versin. Ben de olayın üzerine gideceğim" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber