Balıklar intihar etti

Balıkesir'de bir gölet suyunun seviyesinde azalma yaşanınca gölet içerisindeki yüzlerce balık kendini kıyıya vurarak intihar etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2012 08:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesir'in Bigadiç ilçesine bağlı Salmanlı köyü yakınlarındaki Salmanlı Göletinde tam anlamıyla bir balık faciası yaşanıyor. Binlerce ölmüş balığın çevreye yaydığı koku ise tehlike sinyali veriyor. Çevredeki vatandaşlar Salmanlı Göletinde ilk defa bu kadar fazla su harcandığını, göletteki su seviyesinin ciddi oranda azalması üzerine zorluk çeken çok sayıda balığın öldüğü bildirildi. Tarla sulamak için kanallara su verilmesi nedeniyle göletteki su akarsu da olmayınca ciddi oranda azaldı. Böyle olunca gölette yeterli oksijeni bulamayan balıkların öldüğü belirtildi.

"YEMEYİN" UYARISI

Yüzlerce ölü balığın kıyıya vurduğunu öğrenen çevre köylerden çok sayıda kişinin bu balıkları yemek için topladıkları öğrenildi. Ancak, leşe dönüşen ölü balıkların yenmesinin büyük bir tehlikeye yol açabileceği kaydediliyor. Öte yandan, göletteki balık ölümlerinin bilgisini alan Bigadiç Belediye Başkanı Mustafa Göksel'in talimatıyla Bigadiç Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne bağlı arazözler ile gölet içerisine yağmurlama yapılarak yeni su verildiği, bu şekilde yeni balık ölümlerinin önüne geçilmesine çalışıldığı bildirildi. Salmanlı göletindeki ölü balıkların toplanıp göletin temizleneceği,

yaşayan balıkların ise Simav Çayına atılacağı bildirildi. Çevre derneklerinin de konuyla ilgili harekete geçmesi bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber