Kars'ta dilenci operasyonu

Kars Belediyesi Zabıta Müdürlüğü görevine atanan Cemil Acay, yeni görevine hızlı başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2012 10:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zabıta Müdürü Acay, il genelinde vatandaşları canından bezdiren dilencilere yönelik operasyon düzenledi. İl Emniyet Müdürlüğü'nden dilenci operasyonunda kendilerine yardımcı olması için bayan polis talebinde bulunan Zabıta Müdürü Acay, 12 kişilik zabıta ekibiyle dilencilere yönelik operasyon yaptı.

Kars Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, özellikle Faikbey,

Atatürk, Kazımpaşa Caddeleri üzerinde, cami önleri ve hastanelerin çevrelerine yönelik operasyonlar düzenleyerek dilencileri topladı. Cami önlerinde ve insanların yoğun olarak bulunduğu yerlerde vatandaşlardan para istemeyi alışkanlık haline getiren dilenciler,

zabıta ekiplerince iş başında kıs kıvrak yakalandı.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Zabıta Müdürü Cemil Acay,

özellikle çevre illerden gelerek, vatandaşların manevi duygularını sömüren ve bunu meslek haline getiren dilencilere kesinlikle taviz verilmeyeceği ifade etti.

Kars genelinde denetimlerin sıkılaştırıldığının altı çizen Acay; "Dışarıdan gelerek vatandaşları canından bezdiren bu insanlara kesinlikle musade etmeyeceğiz.

Çoğunluğu kadın olan dilenciler, çocukları kullanıyor. Halkımızın manavi duygularıyla oynuyorlar. Şehrin en işlek caddelerinde iş yerlerine kadar giren dilenciler, adeta zorla para topluyorlar. Biz zabıta müdürlüğü olarak bunlara izin vermeyeceğiz. Bizim dilencilere yönelik operasyonlarımız aralıksız süreecek" dedi.

Zabıta Müdürlüğü'nce oluşturulan ekipler tarafından yapılan operasyonlarda dilencilik yapan vatandaşlar toplanarak haklarında gerekli işlem yapılmak üzere Zabıta karakoluna götürüldü. Haklarında işlem yapılan dilenciler, daha sonra bırakıldı.

Kars Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, vatandaşları, dilencilik yaparak haksız kazanç elde etmek isteyenlere karşı daha duyarlı olma çağrısında bulundu. Zabıta vatandaşlardan 24 saat boyunca Alo 153 nolu telefonu arayarak bu konuda şikayet ve ihbarlarını iletmelerini istedi.

Kars Belediyesi Zabıta Müdürü Cemil Acay, ekip sayılarını arttırarak denetimlerini sürdüreceklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber