Elleri ve kolları bağlı olarak Çanakkale Boğazı'nı yüzerek geçti

Çanakkale'de düzenlenen boğazı yüzme yarışmasına kabul edilmeyen 17 yaşındaki Gürcistanlı yüzücü, bu emeline tek başına ulaştı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2012 12:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genç kız, Çanakkale boğazını, elleri ve ayakları bağlı şekilde 55 dakikada geçmeyi başardı. Genç kızın rekor denemesi, ekip arkadaşları tarafından kaydedildi.

Gürcistan'dan Çanakkale'ye, elleri, kolları ve bacakları bağlı şekilde yüzüp boğazı geçmek üzere gelen 17 yaşındaki Ana Lominadze, kontenjan dolu olduğu gerekçesiyle 30 Ağustos'ta düzenlenen yarışlara kabul edilmedi. Elleri kolları ve bacakları bağlanarak yarışamayacağını öğrenen Ana Lominadze buna çok üzüldü. Antrenörü ile birlikte ne yapacağına karar veremeyen Gürcistanlı yüzücü, hedefine ulaşmak için çare aradı. Sonunda bu rekor denemesini bizzat kendisi yapmaya karar verdi. Bir balıkçıdan yardım alan Gürcistanlı yüzücü, boğazdaki yarışın başladığı anda, boğazın gemi trafiğine kapanmasını fırsat bilerek Çanakkale'nin Eceabat ilçesine bağlı Kilitbahir namazgah tabyaları önünden denize atladı. Elleri ve ayakları bağlı şekilde, Çanakkale'nin Kepez beldesi sahiline kadar yüzen genç kız, 3 millik parkuru 55 dakikada tamamladı.

VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU

Antrenörü ve teknedekilerin kontrolünde tıpkı bir yunus gibi yüzmeye başlayan Lominadze, saatte 70 kilometreyi bulan rüzgara aldırış etmeden yol aldı. Yoğun akıntının hakim olduğu parkurda bir an olsun durmayan genç yüzücü büyük bir performans göstererek 55 dakikada yaklaşık 5,5 kilometre yüzdü. Parkurun sonunda sevincini antrenörüne sarılarak paylaşan Gürcistanlı yüzücü, böylece kafasına koyduğunu yapmış oldu ve ülkesine verdiği sözü tutarak elleri ayakları ve vücudu tamamen bağlı bir şekilde ilk kez iki kıta arasında boğazı geçen tek bayan yüzücü ünvanına ulaştı.

NORMAL YÜZÜCÜLERLE AYNI SÜREDE GELDİ

İlginç denemesi esnasında saniye saniye videoya kaydedilen görüntülerde, genç yüzücünün hiç zorlanmadığı görüldü. Memleketi Gürcistan'da uzun zamandır bu denemeye havuzda ve denizdeki antrenmanlarında hazırlanan genç yüzücü, ülkesindeki birçok derecesine bu ilginç rekoru da eklemiş oldu. Boğazda düzenlenen yarışta, serbest stilde kulaç atarak 50 dakika 28 saniyede geçerek birinci olan Alper Köksoy'un derecesinden sadece 5 dakika farkla, daha uzun mesafeyi bağlı bir şekilde yüzüp Avrupa'dan Asya'ya geçen 17 yaşındaki yüzücü, inanılması güç başarısını disiplinli çalışmaya borçlu olduğunu söyledi. Genç yüzücü bundan sonraki hedefinin daha uzun mesafelere ulaşmak olduğunu açıkladı.

BALIKÇILAR İNANAMADI

Kepez'de sahile çıkan genç kızı gören balıkçılar da gözlerine inanamadı. Elleri ve ayakları bağlı şekilde denizden çıkan genç kızın etrafını saran balıkçılar, bunu nasıl başardığına anlam veremedi. Balıkçılar, genç yüzücüyle hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber