Valinin ilk icraatı Siirtspor'u kurtarmak oldu

Siirt'e iki hafta önce vali olarak göreve başlayan Ahmet Aydın'ın ilk icraatı amatör kümeye düşmek üzere olan Siirtspor'u kurtarmak oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2012 14:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Siirt Valisi Ahmet Aydın, Siirtspor'un üzerinden rant elde etmek isteyenlere fırsat tanımadıklarını ve ileride isteyen işadamına devretmek üzere sahip çıktıklarını söyledi. Daha önce Diyarbakırspor Kulüp Başkanlığı görevinde de bulunan Aydın, Siirtspor için ilk başta acil olarak yapılması gerekeni yaptıklarını ve takımı amatöre düşmekten kurtardıklarını kaydetti.

Siirtspor Kulüp Başkanı Seyfettin Akarmut'un trafik kazasında hayatını kaybetmesinin adından yaşanan belirsizliğe Siirt Valisi Ahmet Aydın el koydu.

Vali Aydın, Siirt'e atandıktan sonra takımı almak isteyen işadamı ve şirketlerle görüşerek sorunun biran önce çözülmesini istedi. Yapılan görüşmelerden sonuç alınamayınca valilik takıma sahip çıktı. Vali Ahmet Aydın'ın talimatıyla Siirt İli Spor Kültür ve Araştırmaları Vakfı'ndan ilk olarak 10 bin TL kaynak sağlanarak takım kampa gönderildi.

Vali Aydın, 15 Eylül'de yapılacak olağanüstü kongreye kadar kulübün tüm masraflarını karşılayacaklarını belirterek, kongrede isteyen kişili takımı devredeceklerini söyledi.

Vali Aydın, bir takım için şehrin sivil toplum ve yöneticilerinin çok önemli olduğunu belirterek, takımı alacak işadamı ya da kişilere de destek vereceklerini kaydetti.

Aydın, kongrede takıma sahip çıkan olmaması durumunda ise valilik olarak takıma yönetebileceklerini dile getirdi. Daha önce Diyarbakırspor başkanlığı görevinde bulunduğunu hatırlatan Aydın, Siirtspor'un başarısı için, sahip çıkan olmaması durumunda, mücadele edeceğini belirtti. Aydın, ?İlk önceliğimiz kulüp yönetimine talip olacak hamiyetli iş adamını bulmaktır. Çıktığı takdirde yönetimi devredip her türlü desteği kendilerine vereceğiz. Bunu herkesin bilmesini istiyorum; Siirtspor sahipsiz değildir ve sahipsiz bırakılmayacaktır. Yönetime talip çıkmadığı takdirde de her türlü kulübe her türlü mali ve idari desteği vereceğiz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber