MMO, doğalgaz sektöründe çalışan mühendislerini yetkilendiriyor

Makina Mühendisleri Odası Samsun Şubesi Meslek İçi Eğitim Merkezi, üyelerine yönelik Endüstriyel ve Büyük Tüketimli Tesislerin Doğalgaza Dönüşümü Mühendis Yetkilendirme Kursu düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2012 14:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun 3 Nisan'da Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Doğal Gaz Piyasası Sertifika Yönetmeliğinde Değişiklik yapılmasına dair yönetmelik çerçevesinde doğalgaz iç tesisat yapım bakım onarım firmalarının makine mühendislerinin akredite edilmiş kuruluşlardan alınmış Endüstriyel ve Büyük Tüketimli Tesislerin Doğal Gaza Dönüşümü Mühendis Yeterlilik Belgesi'ne sahip olması zorunlu olmuştu. Bu yasal mevzuat kapsamında doğalgaz iç tesisat yapım bakım onarım sektöründe faaliyet gösteren makine mühendislerinin belgelendirilmesine yönelen MMO Samsun Şubesi, Endüstriyel ve Büyük Tüketimli Tesislerin Doğalgaza Dönüşümü Mühendis Yetkilendirme Kursu açtı.

Samsun, Tokat ve Adıyaman illerinden toplam 21 makina mühendisinin katıldığı kursta eğitim veren Makina Mühendisleri Odası Samsun Şubesi Meslek İçi Eğitim Merkezi Eğitmeni Mak. Müh. Hakan Yavuz, MMO ana yönetmelik ve yönetmelikleri, mühendislik etiği, tanımlar, doğal gazın özellikleri, basınç düşürme ve ölçüm istasyonları ekipmanları, regülatör seçimi, doğal gaz sayaçları seçim hesaplaması, istasyonların boru çapı hesaplamaları, doğal gaz tesisatı yapım kuralları, sızdırmazlık testleri ve işletmeye alma, doğal gaz yakıcı cihazlar, doğal gaz hatları güzergah seçimleri, kazan dairesi doğalgaz tesis kuralları ve havalandırma hesap yöntemleri konularında katılımcıları bilgilendiriyor.

Kursla ilgili açıklama yapan MMO Samsun Şube Başkan Yardımcısı Özkan Er, meslek disiplinlerine giren yasal mevzuat değişiklikleri ve gelen talepler doğrultusunda sürekli güncellemeler yaparak çalışmalarını şekillendirdiklerini, doğal gaz sertifika yönetmeliği kapsamında yapılan değişiklikle sektörde çalışmakta olan 300'ü aşkın makine mühendislerini planlanan eğitimler ile belgelendirerek çalışmaların kesintiye uğramadan devam edeceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber