'ARGE'ye verilen önem onlarca dünya markası oluşmasını destekleyecek'

Türkiye Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birlikleri Sektör Başkanı Şahin Batallı, üreticilerin ARGE ve tanıtım faaliyetlerine önem vermesinin, 2023 hedeflerinin gerçekleşmesini hızlandıracağını, bu süreçte onlarca dünya markasının oluşmasını da destekleyeceğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2012 13:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Birlik tarafından düzenlenen gündem değerlendirme toplantısında konuşan Batallı, sektörün ve ülkenin yurt dışı pazarında tanıtılması amacıyla kurdukları 3 ayrı tanıtım grubunun bu faaliyetlerinde ortak hareket etmesi yönünde karar aldıklarını hatırlattı. Tanıtım ve bilinirlik oranının arttırılmasının gerek sektör, gerekse ülke için çok önemli olduğunun altını çizen Batallı, "Son dönemlerde Türk mallarına yönelik talebin ve sektörümüzle ilgili ihracatımızın artması, şüphesiz kurulumuzun izlediği yol, TİM ve Ekonomi Bakanlığı'nın desteklediği projelerimizin başarısıdır. Tanıtım grupları ve sektör kurulları ülke ihracatının geliştirilmesi açısından önemli rol oynamaktadır.? diye konuştu.

İhraç edilen ürünler kadar ürünün taşıdığı markanın da dünya piyasalarında büyük önem taşıdığına dikkat çeken Batallı, ?Üreticilerimizin ARGE ve tanıtım faaliyetlerine önem vermesi, dünya standartlarında ürün yetiştirerek yine bunları standartlara uygun olarak pazarlaması, markalaşmanın gelişmesi, 2023 hedeflerinin gerçekleşmesini hızlandıracağı gibi bu süreç içerisinde onlarca dünya markasının oluşmasını da destekleyecektir.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber