İmamlar laptop ve tatil istiyor

Haber Giriş : 29 Ağustos 2005 08:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Diyanet-Sen arasındaki görüşmelerde, imamların istekleri yazılı olarak sunuldu. Buna göre imamlar, laptop ve tatilin yanı sıra yeni düzenlemeler hakkında ders verilmesini istiyor

DİYANET çalışanlarının çalışma koşullarının iyileştirilmesi amacıyla gerçekleştirilen toplantıda, imamlar, işyeri çalışma şartlarının düzenlenmesi, eğitim, sağlık, sosyal haklar gibi konularda isteklerini sundular. Diyanet-Sen temsilcilerinin Diyanet İşleri Başkanlığı'na yazılı ilettiği istekler şöyle:

BİLGİSAYAR TEMİNİ: Başkanlığın özerk yapıya kavuşması sağlansın. Merkez ve taşra ayrımı kalksın. Cami temizlikleri, vakıf, dernek ve köy tüzel kişilerince yapılsın. Cami inşaatlarıyla ilgili mevzuatta düzenleme yapılarak, lojman yeri tahsisi zorunlu hale getirilsin. Kur'an kursu denetimleri MEB tarafından yapılsın. Bilgisayarlı eğitime geçiş teşvik edilsin. Din görevlilerine laptop veya masaüstü bilgisayar temini için gerekli girişimler yapılsın.

SARIK VE CÜPPE: Haftalık izinlerin, mahalli şartlar gözönünde tutularak, hafta sonunda tam gün kullanılması sağlansın. Yıllık izinlerin yaz kurslarını aksatmayacak şekilde, eğitim dönemi öncesinde kullandırılması sağlansın. Diyanet evleri açılması sağlansın. Müezzinlere kaliteli sarık ve cübbe verilsin. Tatil beldelerindeki (Bozyazı, Antalya gibi) eğitim merkezi ve Kur'an kurslarından, eğitim dönemi dışında personelin yararlandırılması sağlansın. Tatil ihtiyacını karşılayacak deniz kenarı veya ormanlık alanlarda ilave tesisler için çalışma yapılsın. Personelin moral ve motivasyonu için gün ve geceler düzenlensin.

İNSAN HAKLARI: Kurslara katılanlar yolluk ve yevmiye verilsin. İnsan hakları, demokrasi, hukukun üstünlüğü, sendikal haklar ve özlük hakları olmak üzere, yeni yasal ve idari düzenlemelerle ilgili konularda dersler verilsin.

SAĞLIK: Cenaze hizmeti verilen yerlerde hijyenik koşullar sağlansın. Bedensel engelli personelle yakından ilgilenilsin, personelin tedavi giderlerinin ödenmesindeki aksaklıklar giderilsin...

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber