Ruhsat alamayan restoran canlı müzik yapamayacak

Antalya'nın Alanya ilçesinde restoran ruhsat almayan restoranlar canlı müzik yapamayacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2012 16:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alanya Belediyesi tarafından canlı müzik izni ile ilgili işletmelere tebligat yaparak ruhsat alınmasını istedi. Ruhsat başvurusu için 'Çevresel Gürültü Seviyesi Değerlendirme Raporu' almak zorunda olan restoran işletmeleri, sadece Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan izinli firmalardan alınabilen bu rapor için bin 500 TL ile 2 bin TL ödemek zorunda. İşletmeler bu fiyatı fazla bulunca arayışa geçildi.

Restoran işletmecileri, Alanya Pansiyoncular Otelciler Kafeteryacılar ve Turistik Eşya Satıcıları Odası'ndan rapor vermeye yetkili bir firmayla anlaşma yapılmasını ve fiyatın düşürülmesini istedi. Oda Başkanı Hüseyin Değirmenci, çevre il ve ilçelerdeki firmaları araştırdı. Değirmenci, yapılan pazarlık sonucunda raporun maliyetini 750 liraya kadar düşürdüklerini söyledi. Odaya üye 800 restoran işletmecisi bulunduğunu belirten Değirmenci, belediyenin canlı müzik izni alması için esnafa tebligat ve uyarı yaptığını söyledi. Bazı işletmecilerin ise işlemlerini tamamlayarak müracaatını yaptığın belirten Değirmenci, belediyenin müracaatları aldıktan sonra işletmelere ruhsat vereceğini ifade etti. Değirmenci, ruhsatsız işletmelerin ileriki aşamada denetleneceğini söyledi.

Saat 24.00'a kadar olan müzik yayın izni için esnafın sürekli uyarıldığını ifade eden Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Türemiş, bu konuda çok mağdur olduklarını, sürenin gece saat 01.00?a çekilmesini istedi.

300 civarında restoran işletmesinin ALTSO'nun üyesi olduğunu ifade eden ALTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Aydoğan da esnafın talebini Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu'na ileteceklerini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber