Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Odabaş açıklaması

Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikası (ERDEMİR) ile yapacakları toplu sözleşme görüşmelerinde çalışanların hak ve menfaatlerinin ön planda tutacaklarını bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2012 16:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Odabaş, yaptığı yazılı açıklamada, ERDEMİR'de toplu iş sözleşme görüşmelerinin başlayabilmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından yetki istediklerini belirtti.

Yetki belgesinin gelmesinin ardından toplu sözleşme görüşmelerine başlayacaklarını anlatan Odabaş, şunları kaydetti:

"Toplu sözleşme görüşmelerinde her zaman olduğu gibi yine çalışanların hak ve menfaatlerinin ön planda tutacağız. ERDEMİR'de yapacağımız ve üye çoğunluğumuzu belgeleyen müracaatımızı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na yaptık. Bu doğrultuda ilgili bakanlık, yasal süreç olarak 15 gün içerisinde sendikamıza yetki durumu bildirmesi gerekiyor. Yasal süreçlerin tamamlanmasının ardından sendikamız, 1 Eylül 2012'den geçerli olacak yeni toplu iş sözleşmesi için ERDEMİR yetkilileriyle sözleşme masasına oturacaktır. Sendika olarak her zaman dillendirdiğimiz gibi bu sözleşme süresinde de amacımız görüşmelerin masa başında bağıtlanmasından yanadır. Bunun için de azami çözüm yolları arayışımızı sürdüreceğiz. Ancak, her sözleşme dönemi olduğu gibi bu dönem de, öncelik, çalışanlarının hak ve menfaatlerinin ön planda olmasıdır. Bu bağlamda, üyelerimizin en iyi ücret ve en iyi sosyal haklara sahip olması yolunda adımlar atacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber