Yerleşik Alman, sebze ihtiyacını bahçesine kurduğu seradan karşılıyor

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Gültepe köyünde yerleşik yaşayan Alman, sebze ihtiyacını evinin bahçesine kurduğu küçük boy seradan sağlıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2012 11:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bahçesindeki serada domates, biber, patlıcan maydanoz, kabak, salatalık, bamya, fasulye ve marul yetiştirdiğini belirten Gisela Bock (68), kışlık ve yazlık sebzesini kendisinin yetiştirdiğini ve sebzeye kolay kolay para vermediğini söyledi. Almanya'nın Stuttgart şehrinde emekli olduktan sonra 2,5 yıl önce Manavgat'ın Gültepe köyüne yerleştiğini belirten Bock, 27 yıl önce Almanya'da Müslüman olduğunu ve Fatma ismini aldığını ifade etti. Konya Beyşehirli Türk eşinin 5 yıl önce vefat ettiğini belirten Bock, güne saat 05.30 başladığını ve sabah namazını kıldıktan sonra bahçesinde bulunan meyve fidanları, seradaki sebzeler ve evinde beslediği 15 kedinin bakımı yaptığını kaydetti.

Bock, "40 yıldır sabahları erken kalkarım. Müslüman olduktan sonra 27 yıldır sabah namazı sonrası güneş doğuncaya kadar uyumam. Güneş doğduktan sonra evimin bahçesinde çalışma yaparım. Kışlık ve yazlık sebze ihtiyacımı kendim karşılamaya çalışıyorum. Domates, biber, patlıcan, marul, salatalık, fasulye, kabak ve maydanoz ve tereye para vermiyorum. Emekli maaşımı genelde sokak hayvanlarının ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik harcıyorum. Bahçede çalışmak bana huzur veriyor. Aynı zamanda çıplak ayakla toprakta yürümek günün yorgunluğunu alıyor." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber