Bayburt'ta Acil Sağlık Hizmeti İstasyonu sayısı 6'ya yükseldi

Bayburt İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde Demirözü ilçesine bağlı Gökcedere beldesinde 112 Acil Sağlık İstasyonu açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2012 11:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bayburt Sağlık İl Müdürü Zülkarni Özbek, acil vakaların en kısa sürede hastanelere ulaştırılması için Acil Sağlık Hizmeti İstasyonu sayılarının 6'ya çıkardıklarını bildirdi.

Konu ile ilgili yazılı açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Zülkarni Özbek, "Kaza, doğal afet veya yaşamı tehlikeye düşüren herhangi bir durumda insanlar en kısa sürede olay yerinde profesyonel bir ekibin müdahalesine gereksinim duyarlar. Acil sağlık hizmetlerinin her yerde ve toplumun her bireyine istendiği anda ulaşabilecek şekilde yapılandırılması, talep edilen sağlık hizmetlerini, eşit, kaliteli, süratli, verimli olarak karşılamak, sağ kalım ve sağlıklı kalım oranlarını arttırmak Sağlık Müdürlüğümüzün öncelikli hedefidir." dedi.

Bayburt genelinde acil sağlık hizmetlerinin daha etkin sunulabilmesi için Sağlık Müdürlüğünce yapılan çalışmalar ve iyileştirmelerin devam ettiğini söyleyen Özbek, "112 acil sağlık hizmetleri ile, ilimizin her noktasındaki acil vakalara, her türlü hava ve yol koşulunda kısa sürede ulaşılarak ihtiyaç duyulan acil sağlık hizmetinin olay yerinde verilmesi sağlanıyor. Gerektiğinde hastanelere uygun koşullarda nakiller gerçekleştiriliyor." ifadelerini kullandı.

"Sağlıkta dönüşüm ile birlikte ülkemizde ve ilimizde sağlık hizmetlerinde büyük gelişmeler yaşanmıştır" diyen Özbek acil sağlık hizmetlerinin daha etkin ve hızlı verilmesi kapsamında faal istasyon sayılarının 6'ya çıkarıldığını kaydetti. Özbek, "Merkez Gökcedere 6 Nolu acil sağlık hizmetleri istasyonumuzda bir adet 2006 model tam donanımlı acil yardım ambulansı, 3 acil tıp teknisyeni, 4 şoför ve 1 temizlik personeli olmak üzere toplam 8 personel hizmet vermektedir." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber