Yabancı uyruklu öğrencilerle Diyarbakır'ın kültürel çeşitliliği artacak

Dicle Üniversitesi (DÜ) Genel Sekreteri Sabri Eyigün, üniversiteye gelen 6 bin öğrenciden 45'inin yabancı uyruklu olduğunu söyledi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2012 14:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Amerikalı ve Kanadalı öğrencilerinin olduğunu ifade eden Eyigün, bu sayede Diyarbakır'ın kültürel çeşitliliğinin artacağını dile getirdi.

Üniversite öğrencileri bugün itibari ile kayıt yaptırmaya başladı. Cuma günü son bulacak kayıtlar için öğrenciler ve aileleri değişik şehirlerdeki üniversitelere hareket ediyor. Dicle Üniversitesi'nde okumaya hak kazanan yaklaşık 6 bin ön lisans ve lisans öğrencisi de Diyarbakır'a gelmeye başladı. Şehre gelen öğrenciler, otogar ve havaalanında karşılanıyor. Kampüs merkezine götürülen öğrenciler kapalı spor salonunda kayıtlarını yaptıracak.

Genel Sekreter Sabri Eyigün, bu yıl Dicle Üniversitesi'ni 6 bin öğrencinin seçtiğini, böylece öğrenci sayısının 24 binden 26 bine yükseldiğini kaydetti. Kayıtlarının kapalı spor salonunda gerçekleştiğini belirten Eyigün, öğrencilerin 5 dakika gibi kısa bir sürede Dicle Üniversite'li olduğunu ifade etti. Üniversitede 40'ın üzerinden sosyal kültürel vakıf ve derneklerin olduğunu da anlatan Eyigün, öğrencilerin buralara kayıt yaptırabildiğini söyleyerek, ?Ayrıca öğrencilerimiz hangi konuda, seminere, kursa gitmek istersiniz? Hobi çalışmaları yapmak istersiniz? Size hangi sanatsal kültürel sportif alanlarda yer almak istersiniz? diye soruyoruz. Yani öğrencilerimiz hangi kültürel faaliyetlerde bulunmak istiyorsa o konuda kendisine yardımcı olacağız. Öğrencilerimiz için hem fiziki hem sosyal kültürel yapımızı hazırladık. Her şey için öğrencilerimiz için.? şeklinde konuştu.

'45 YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİMİZ VAR'

Dicle Üniversitesi'nde 45 yabancı öğrencinin olduğunu kaydeden Eyigün, hedeflerinin bu sayıyı 500'e çıkarmak olduğunu dile getirdi. Bunun için yeni yurt yapmayı planladıklarını söyleyen Eyigün, ?Yurt dışından gelen öğrenciler için üniversitemizi bir daha cazip kılmak için üniversitemiz kampüs içinde onlar için özel yurtlar düşünüyor. Belki o zaman bu sayı daha da artar ama şu anada başta Türk Cumhuriyetleri ve komşu ülkeler olmak üzere Irak, İran, Suriye Lübnan, Mısır Bulgaristan, Yunanistan Arnavutluk, Almanya, Fransa, Amerika ve Kanada'dan üniversitemizi tercih eden öğrencilerimiz var. Yakında Dicle Üniversitesi uluslar arası bir üniversite olmak yolunda büyük bir adım atmış olacak.?diye konuştu.

Üniversiteye gelen öğrenciler, şehri ve kampüsü çok güzel bulduklarını söyledi. Öğrenciler, Dicle Üniversitesi'nde bulundukları için büyük mutluluk yaşadıklarını dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber