'Altın Koza'da engelliler unutulmadı'

17 - 23 Eylül tarihleri arasında yapılacak 19. Altın Koza Film Festivali'nin gerçekleştirileceği mekanların engelli vatandaşlar için yeniden düzenlendiği bildirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2012 15:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların hiçbir zorlukla karşılaşmadan etkinliklere katılabilmesi için hazırlıkların yapıldığı kaydedildi. Organizasyonda bir de ?engelsiz' konulu sinema atölyesi gerçekleştirilecek. Altın Koza Film Festivali'nde engelli vatandaşlara yönelik etkinlik ve özel film gösterimlerine önem verildiği belirtildi.

Kent Konseyi Engelliler Meclisi ise yapılan düzenlemeler nedeniyle, Altın Koza'ya Türkiye'de ilk defa olmak üzere 'Engelsiz Festival' unvanının verilmesini kararlaştırdı. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, festival filmlerinin gösterileceği Cinemaximum Sinemaları'nda yapılan düzenlemeyle, engellilerin hiçbir zorlukla karşılaşmadan film izleyebileceğini söyledi.

Bunun yanı sıra, Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nun engelliler için etkinlik merkezi olarak organize edildiğini ifade eden Aldırmaz, Işıl Özgentürk'ün eğitmenliğinde gerçekleştirilecek ?engel' konulu atölye çalışmasının özel olarak diyazn edilmiş bir salonunda gerçekleştirileceğini dile getirdi. Aldırmaz, Altın Koza Film Festivali'nin tümü ücretsiz olan etkinliklerinden bütün kesimlerin yararlanmasını amaçladıklarını aktardı.

Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya ise yapılan düzenlemelerle, festivali de engelliler için hiçbir engel kalmadığın iddia etti. Karakaya, bazı alanlarda engellilere sağlanan fırsatların diğer vatandaşlardan fazla olduğunu savundu. Karakaya, bu gerekçeyle Altın Koza'ya ?Engelsiz Festival? unvanını verdiklerini sözlerine ekledi.

?ENGEL' KONULU SİNEMA ATÖLYESİ

Senarist?Yönetmen Işıl Özgentürk'ün eğitmenliğinde 17 ? 21 Eylül tarihleri ?Engel' konulu bir atölye çalışması yapılacak. Atölyede, katılımcılar festivalin son iki günü ise film çekecek.

Atölye Programı şöyle:

1.gün: 17 Eylül 2012 Pazartesi ? Işıl Özgentürk (senaryo, yönetmenlik)

2.gün: 18 Eylül 2012 Salı ? Andreas Sinanos (görüntü yönetmenliği, çekim teknikleri)

3.gün: 19 Eylül 2012 Çarşamba (Esin Küçüktepepınar, film analizi)

4.gün: 20 Eylül 2012 Perşembe (Aylin Zoi, kurgu, montaj

5.gün: 21 Eylül 2012 Cuma(Işıl Özgentürk, uygulama)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber