Bağış: Yeni TÜRKAK'ın en önemli çalışması helal gıda standartını belirlemek

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, bundan sonra kendi bakanlığı bünyesinde hizmet edecek olan, Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK)'nun yeni üyeleri ile bir araya geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2012 15:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜRKAK'ın bundan sonraki çalışmaları hakkında bilgi veren Bağış, özellikle devletlerin helal gıda standartlarını belirlemede TÜRKAK'ın önemli çalışmalara imza atacağını söyledi.

Yapılan değişiklikle 10 Nisan 2012 tarihinden itibaren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan, AB Bakanlığı'na bağlanan TÜRKAK, değişen yönetim kurulu ile AB Bakanı Bağış'ın başkanlığında ilk toplantısını yaptı. Toplantı öncesi kurumun çalışmaları hakkında gazetecilere bilgi veren Bağış, bundan sonra kendi bakanlığının ilgili kurumu olan TÜRKAK'ın yönetim kurulu başkanlığını da AB Bakanlığı'nın Müsteşar Yardımcısı Ahmet Yücel'in atandığını bildirdi.

Meclis'in yoğun çalışmasıyla değişen teşkilat yasası ile yeni bir yönetim kurulu oluşturulduğunu anımsatan Bağış, ?TÜRKAK aslında çok kritik bir kurum. Çünkü Türkiye'de her konuda AB hatta küresel standartlarda mamullerin ortaya çıkabilmesi için akreditasyonu belirleyen, bu konudaki politikaları belirleyen bir kuruluşumuz. Bugüne kadar 600'ün üzerinde firmanın akreditasyonunu bitirmiş, onları hali hazırda denetleyen bir kuruluşumuz. Ama önümüzdeki dönemde TÜRKAK'ın birçok konuda, hem sanayi ürünlerinde hem gıda ürünlerinde hem de sağlık ürünlerinde akreditasyon çalışmalarını sürdürmesini planlıyoruz.? dedi.

Kurumun önümüzdeki dönemde en önemli çalışmalarından birisin de helal gıdanın standartlarını belirlemek olacağını kaydeden Bağış, şu ifadeleri kullandı: ?Küresel düzeyde Türkiye'ye saygınlık sağlayacak çalışmalar yapmak. Buna benzer çalışmalar Malezya'da ve Endonezya'da var. Yani devletin helal gıda standardını belirleyen kurumlar. Ama bu coğrafyada, özellikle Ortadoğu coğrafyasında TÜRKAK'ın vereceği akreditasyon belgeleri, bütün bölge ülkelerinde mamullerimizin daha ilgi görmesini sağlayacaktır. Bu da Türkiye'nin dış ticaret açığına katkı sağlayacaktır.?

Yeni yönetim kurulu üyeleri ile bu konuları detaylı bir şekilde değerlendireceklerini anlatan Bakan Bağış, bugün ki toplantının ilk toplantıları olacağını ama bu ekiple bundan sonra sık sık bir araya geleceklerini dile getirdi.

Bakan Bağış'ın da dile getirdiği TÜRKAK'ın yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor: ?Yönetim kurulunda Maliye Bakanlığımızdan müsteşar yardımcımız İsa Coşkun, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan genel müdür Abdurrahman Çelik, İstanbul Ticaret Odası'ndan meclis üyesi Mehmet Akif Özyurt, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden yönetim kurulu üyesi Ahmet Keleş, Konya Ticaret Odası'ndan yönetim kurulu başkanı Selçuk Öztürk.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber