Taşucu festivalli amacına ulaştı

Mersin Silifke'ye bağlı Taşucu beldesinde doğal güzelliklerin tanıtımı adına yapılan Çevre Festivali bu yıl da büyük ilgi gördü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2012 15:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Festival kapsamında olta ile balık yakalama, mavi yengeç ve kum maratonu koşuları yapıldı. Taşucu Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş, festivalle ilgili değerlendirmesinde, "1968'den 1995'e kadar Balıkçılık Festivali, 1995 den bu yana Taşucu Çevre Festivali olarak kutladığımız etkinliklerimize katılım yoğun oldu. Taşucu olarak özel bir konum ve coğrafyada bulunuyoruz. Bir yanımız masmavi deniz ve adalarımız, bir yanımız yemyeşil Toroslar, bir yanımız göller, bataklıklar, nehir ve sahillerimiz ile uçsuz bucaksız kumsallar... Böyle eşsiz bir coğrafyada bizler de, çevre festivali etkinlikleri kapsamında bu güzelliklerimize dikkat çekmek istedik. Amacımız hem bölgemizi hem de Taşucu'nu tanıtarak marka şehirler arasına getirmektir. Festivalin geçmişten bu güne kadar düzenlenmesinde başta belediye başkanlarımıza, belediye meclis üyelerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Taşucu Çevre Festivali etkinlikleri içersinde sergi açılışları yapıldı. Resim sergisinde Abdullah Özel kişisel resim sergisi, Emine İlkutlu İzdar'ın 'Torundan Atalarına' isimli resim sergisi, Taşucu Belediyesi ve Silifke Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile açılan Taşucu Belediyesi Uygulamalı Sanat Atölyesi resim ve el sanatları sergisi ve Atike Ceylan'ın 'Doğadan' adlı fotoğraf sergisi katılımcıların beğenisini topladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber