İstanbul'da yeni adli yıl sade bir toplantıyla başladı

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda yeni adli yıl başlangıcı dolayısıyla düzenlenecek tören, Beytüşşebap'taki 10 askerin şehit olduğu terör saldırısı dolayısıyla iptal edildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2012 17:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adli yıl, savcı ve hakimlerin katıldığı sade bir toplantıyla başladı. Terör saldırılarını kınayan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, ?Eğlence olmasa dahi adı kokteyl olan bir toplantıyı yapmak içimizden gelmedi.? dedi.

Toplantıda basın mensuplarına açıklamada bulunan Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, ?Buraya kolluk amirlerini de çağırmıştık. Maalesef yine terör yapacağını yaptı. Geçen günlerde terör olayları nedeniyle Yargıtay Adli Yıl kokteylini iptal etmişti. Bizim kokteylimiz eğlenceli bir kokteyl olmadığı için bir iptal etmemiştik. Yine 10 şehit verdik. Eğlence olmasa dahi adı kokteyl olan bir toplantıyı yapmak içimizden gelmedi. Bu vesileyle kısa bir toplantı şeklinde burada toplandık.? dedi.

Tüm güçleriyle terörü lanetlediklerini ifade eden Çolakkadı, ?20-25 yaşındaki genç insanlarımızı öldüren bu katilleri tüm içtenliğimle lanetliyorum. Mutlaka devletimiz bir çözüm üretmeli. 15 yıl DGM, Özel Yetkili Mahkemelerde çalıştım. Bunları iyi tanıyorum. Bunlar aslında fert fert karşımıza çıksa çok korkak insanlar ama bir araya toplandıklarında kendilerine bir güç vehmediyorlar ve başımıza bela oluyorlar. Bu duygularla sizlerin huzurunuzda lanetliyorum.? şeklinde konuştu.

İstanbul Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Sabri Bayındır da, "Teröre teröristlere ve bunlardan yarar umanlara lanet olsun diyerek lanet okuyorum. 2012-13 adli yılının hepimize hayırlı olmasını daha hazırlıklı gelmek isterdik ama menfur saldırı hepimizin moralini bozdu. Açıkça söyleyelim terör olayında yakınlarına ve ulusumuza başsağlığı diliyorum. Komisyon olarak iyi niyetimizle ve yeni bir yapılanma içinde en iyisini yapmaya çalışıyoruz.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber