Yelkenkanattan 20 sporcu hedefe ulaşabildi

Kayseri Talas ilçesindeki Ali Dağı'nda devam eden Dünya Havacılık Federasyonu'nun (FAI) 18. Kez düzenlediği Euro 2012 Yelkenkanat Şampiyonası'nda pilotlar kıyasıya mücadele etti. Yarışmada 20 pilot verilen hedefe gol yapmayı başardı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2012 13:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Talas Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen ve yarışmanın beşinci günkü resmi uçuşta 17 ülkeden 71 pilot, teknik heyetten aldığı güzergah ve hava durumu brifinginin ardından son hazırlıklarını tamamladı.

Görevlilerin uçuş için izin vermesiyle gökyüzüne süzülen yelkenkanatçılar, bir yandan özgürlüğün tadını çıkartırken diğer yandan 82.9 kilometrelik Tomarca Çulha hedefine gol yapmaya çalıştı. Kadın erkek çoluk çocuk çok sayıda vatandaşın da büyük heyecanla izlediği yarışmada beşince günün dereceleri belli oldu.

Kıyasıya mücadelenin sergilendiği yarışmada pilotlar birbirlerini geçmek için ter döktü. 20 yarışmacının gol yaparak 442 tam puan aldığı şampiyonada İtalyan Alessandro Ploner, 2986 puanla günün birincisi olurken, Çek Cumhuriyeti'nden Dan Vyhnalik 2773, puanla ikinci ve Slovak Primoz Gricar 2612, puanla üçüncü oldu.

Günün sonunda takımlarda ise birinciliği İtalya, ikinciliği Slovenya ve üçüncülüğü de İspanya elde etti. Yarışma 8 Eylül Cumartesi günü sona erecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber