Mamak Cezaevi önünde 'İşkenceciler yargılansın' eylemi

Başkent'te kendilerine 12 Eylül'ü Yargılama Platformu üyeleri adını veren bir grup, 12 Eylül 1980 askeri darbe döneminde ?işkence' emirlerini veren kişi olduğu öne sürülen Mamak Askeri Cezaevi Müdürü Emekli Albay Raci Tetik'in yargılanması için protesto gösterisi düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2012 14:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

12 Eylül'ü Yargılama Platformu üyeleri, Eşref Akıncı Kışlası'nda bulunan Mamak Askeri Cezaevi önünde toplandı. "Raci Tetik peşindeyiz, bütün işkenceciler hesap verecek" yazılı pankart taşıyan grup üyeleri, cezaevi önünde Tetik'in yargılanması için protesto gösterisi düzenledi.

Grup adına konuşan 78'liler Federasyonu üyesi Metin Uzun Öz, Ankara Adliyesi'nde 12 Eylül davasının sürdüğünü hatırlattı. Ankara'nın göbeğinde bir de Mamak cehennemi yaşandığını ifade eden Uzunöz, "Mamak cehenneminde olup bitenler Mamak Cezaevi'nin ?ünlü' müdürü Raci Tetik'in ifadesiyle darbeci Genelkurmay Başkanlığı, yani Kenan Evren, Tahsin Şahinkaya ve diğer darbe şefleri sorumlu. Ama onlar Mamak suçlarından dolayı yargılanmıyor. Raci Tetik ?işkenceci olduğunu' itiraf ettiği halde o da yargılanmıyor." dedi. 12 Eylül darbecilerinin ve Tetik'in işlediği suçlardan dolayı cezasızlık durumuna son verilmesini isteyen Uzunöz, Tetik'in yargılanması talebini yineledi.

?İşkenceciler halka hesap verecek' sloganları atan grup üyeleri, açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber