Manisa'da 4+4+4 sistemine ilişkin çalışmalar tamamlandı

Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, yeni eğitim öğretim yılında uygulamaya geçecek olan 4+4+4 sistemine ilişkin çalışmaları tamamladıklarını bildirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2012 14:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Altınsoy, yaptığı açıklamada Manisa'da 12 yıllık zorunlu eğitme hazır olduklarını belirterek, ?Yeni eğitim sisteminden önce biz bu duruma adapte olmuştuk ancak yine de son tedbirlerimizi aldık.? dedi.

Manisa'da bu yıl 6 bin 900'ü il merkezinde olmak üzere yaklaşık 26 bin çocuğun okulla tanışacağını belirten Altınsoy, ?Geçen yıllarda 72 ayını dolduran çocuklar ilköğretime başlarken bu yıl 66 ayını dolduranlar başlayacak. Altı aylık bir geri çekilme söz konusu ancak değişen bir şey yok. Bu konuda hem öğretmenlerimiz hem de okullarımız hazırlıklı. Bir sıkıntı yaşanacağına inanmıyorum. Zaten çocuğunu o aylarda okula göndermek istemeyen veliler rapor aldı.? şeklinde konuştu. Daha önceki dönemlerde ortaokulu bitiren öğrencilerin yüzde 85'inin liseye başladığını hatırlatan İl Müdürü Altınsoy, ?Kâğıt üzerinde yaptığımız uygulamalarda bir sıkıntı görünmüyor ancak olabilecek sorunları da kısa vadede halledeceğiz.? dedi.

Önceki sistemde 31 Aralık itibariyle 72 ayını dolduran çocukların okula kaydedildiğini, yeni sistemde ise bunun üç ay geri alındığını belirten Altınsoy, ?Biz sınıflarımızda kategorik bir uygulama yapacağız. Gerektiği takdirde 72 aylık çocukları bir sınıfa, 66 aylık çocukları başka sınıfa alarak okutmaya çalışacağız.? diye konuştu. Mustafa Altınsoy, il genelinde bulunmayan yerlerde imam hatip ortaokulları açtıklarını, 800 öğrencinin bunlara kayıt yaptırdığını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber