Sigara kullanımı kalp krizini 5 kat fazla tetikliyor

Günlük bir paket sigara içenler, içmeyenlere göre 5 kat daha fazla kalp krizi geçirme riski taşıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2012 14:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uzmanlar, günlük bir paket sigara kullanımının kalbin çalışma ritmini bozarak, vücuda kan pompalamaya zorlandığını belirtiyor.

Manavgat Sağlık Derneği(MASADER) Başkan Yardımcısı ve Kalp Hastalıkları Uzmanı Dr. Fatih Demircioğlu, kalp hastalıkları içerisinde kalp krizinin en sık ölüm sebepleri arasında bulunduğunu kaydetti. Tütün mamulleri kullananların kalp hastalıkları hususunda uyanık olması gerektiğini belirten Demircioğlu, özellikle göğüs ağrısı olan hastaların kendisine daha fazla dikkat etmesi gerektiğini ve göğüs ağrısının kalp krizinin habercisi olabileceğini ifade etti.

Sigaranın kalp krizlerinde en büyük sebep olduğunu belirten Demircioğlu, son yıllarda gençlerde kalp krizi vakalarının artmasının, gençlerde sigara kullanımının yüksek olmasından kaynaklandığını söyledi. Demircioğlu, şu bilgileri verdi: "Sigara içenlerde, içmeyenlere göre kalp krizine yakalanması riski 5 kat daha fazla. Kalp hastalıkları içerisinde 'kalp krizi' en sık ölüm sebepleri arasında bulunmaktadır. Özellikle gençlerde kalp krizlerini sık görmekteyiz. Bunun başlıca sebebi, sigara kullanımının çok aşırı olmasıdır. 25 ile 30 yaşında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmesinde en önemli etken sigaradır. Sigaraya bağlı kalp krizlerinin üçte biri ölümle sonuçlanıyor."

Kalp krizinin göğsün ön duvarından kollara yayılan bir göğüs ağrısıyla başladığını anlatan Demircioğlu, yüksek bir yere çıkarken göğüste bir baskı hissi, sırtta ve kollara vuran, boyna yayılan bir baskı ve göğüs ağrısı varsa hastaların ihmal etmeden acilen bir doktora başvurmalarının sağlıkları için yararlı olacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber