Polis üniversite öğrencilerini broşürle uyarıyor

Antalya'nın Alanya ilçesinde polis, terör örgütleri ve uyuşturucu şebekelerinin hedef kitlesinde bulunan üniversite öğrencilerini bilinçlendirmek amacıyla öğrencileri broşürle uyarıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2012 15:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliği, 7 Eylül'e kadar kayıt yaptırmak için Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Alanya İşletme Fakültesi ve Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Meslek Yüksek Okulu'na gelen öğrencilere, suç örgütleri konusunda bilinçlendirmek amacıyla broşür dağıtıyor. Fakülte binalarının zemin katında kurulan stantta öğrencilere broşür dağıtan polis, üniversiteli öğrencilere suç örgütleri konusunda da uyarılarda bulunuyor.

Üniversiteli öğrencilerin psikolojik ve sosyolojik süreçte, terör örgütü, uyuşturucu şebekeleri, kaçakçılar gibi insani duyguları istismar ederek ayakta kalmaya çalışan zararlı oluşumların eleman temininde hedef kitle olduğunu söyleyen Alanya Emniyet Müdürü Erkan Dur, bu nedenle öğrencileri uyarmaya çalıştıklarını kaydetti. Dur, yapılan araştırmalarda, sosyal, ekonomik veya psikolojik sorunları nedeniyle kendilerini zararlı oluşumların içerisinde bulan kişilerin bu tür faaliyetlere daha çok gençlik dönemlerinde girdiğinin tespit edildiğini belirtti. Bu dönemi sağlıklı bir şekilde geçirebilmenin en iyi yolu, tutum ve davranışlardaki değişimlerin kendi iradesi olup olmadığını kontrol etmek olduğunu belirten Dur, "Bilinçli tercih yapma yeteneğinizi destekleyecek ve olgunlaştırarak olan üniversite eğitiminiz, bu anlamda sizler için koruyucu hekimlik görevini de görecektir." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber