Çiftlikte bulunan tilki yavruları doğaya salındı

Aydın'ın Söke ilçesinde bir hayvan çiftliğinin ahırında bulunan tilki yavruları, dört aylık bakımdan sonra Ovacık Yaylası'nda doğaya salındı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2012 16:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tilkilerin salınmasını Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, Aydın İl Müdür Vekili Sadık Yılmaz, Doğal Yaşam Merkezi Bölge Müdürü Erdinç Kutsal, Söke Ziraat Odası Başkanı M.Kemal Kocabaş, Oda Meclis Başkanı Kemal Göven, Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Akat, EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü ve Yönetim Kurulu üyeleri birlikte seyretti. Tilkiler. bulunduktan sonra bakım amacıyla İzmir Doğal Yaşam Parkı'nı gönderilmişti.

4. Bölge Müdürü Bayrak, konuyla ilgili açıklamasında, "Bakanlık olarak ülkemizin ve bölgemizin doğal hayatını korumak görevlerimiz arasındadır. Tilki yavruları bize gönderildikten sonra dört ay baktık. Şimdi ait oldukları yer olan doğal yaşam alanlarına bırakıyoruz. Doğadaki dengeyi elden geldiğince bozmamaya çalışmalıyız. Bu konuda duyarlılık gösteren Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Bey ve EKODOSD Başkanı Bahattin Bey'e teşekkür ediyorum." dedi. Kocabaş ise, "Doğal hayatın bir halkası eksilirse şimdi olduğu gibi Söke ovamızı domuzlar basar, ürünlerimize zarar verir. Çiftçiler olarak doğal hayata karşı daha duyarlı hale geldik. Bu duyarlılığı herkesten bekliyoruz." şeklinde konuştu. Sürücü de şunları söyledi: "EKODOSD olarak çevre bilincinin oluşmasına katkıda bulunuyoruz. Çalışmalarımızda Söke Ziraat Odası'yla işbirliği yapıyoruz.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber