Bakan Çelik'in 'İş var, çalışan yok' sözlerine esnaftan destek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in, 'İş var, çalışan yok' şeklindeki sözlerine Bursalı esnaflardan destek geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2012 18:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Muhtelif Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Fehmi Duban, "Ülkemizde sanayide olduğu kadar esnafımız da nitelikli ara eleman sorunu yaşamaktadır. Bunun en önemli yolu meslek liseleri, teknik üniversiteler ve çıraklık okullarının sayısının artırılması, ayrıca okullarda bilgisayar bölümü yerine her bölümde bilgisayar teknolojisinin artırılması gerekir." dedi. Türkiye'deki işsizlerin 'vasıfsız' tabir edilen insanlardan oluştuğunu ifade eden Fehmi Duban, ülke sanayinin her geçen yıl artan iş yükü ve ihracat artışı nedeniyle vasıfsız elemanlara bile ihtiyaç duyar hale geldiğini kaydetti.

Esnaf kesiminin sanayinin en büyük tedarikçisi konumunda olduğunu vurgulayan Duban, şunları dile getirdi: ?Odamıza bağlı 144 farklı meslek kuruluşundaki esnaf üyelerimiz nitelikli eleman konusundaki açıktan şikâyet ediyorlar. Türkiye'nin sanayideki parlayan yıldızı Bursa'nın daha da güçlenmesi ve Avrupa'nın sanayi lideri kenti konumuna gelebilmesi için işsizlerin nitelikli hale getirilmesi, mesleki eğitimde geleceği yakalamamız için çıraklık okulları, meslek lisesi ve teknik üniversiteler gençlerimiz için cazip hale getirilmelidir. Ayrıca, meslek liselerinde bilgisayar bölümü tercih edilmesi 90'lı yıllarda kaldı. Artık torna tesviye bölümünden tutun da mobilya, CNC eğitimlerinden çıraklık okullarına kadar her bölümün bilgisayar teknolojisinde olması, gençlerimizin çağı yakalaması için önlerine fırsatlar sunulması gerekmektedir."

Duban, mesleki eğitim için sadece devletin değil, sanayi ve esnaf kesimine de büyük görev ve sorumlulukların düştüğünün altını çizdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber