Zirve Yayınevi davasında mahkemeye hakaret eden sanık hakkında suç duyurusu

Malatya'daki Zirve Yayınevi'nde Alman uyruklu Tilman Geske, Necati Aydın ve Uğur Yüksel'in öldürülmesiyle ilgili davanın 41. duruşması tamamlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2012 20:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Duruşma sonunda mahkeme heyeti sanıklardan Varol Bülent Arol hakkında katılanlar Vekili Erdal Doğan'ı tehdit ve mahkeme heyetine hakaret ettiği gerekçesiyle cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada yeni iddianamenin okunmasıyla yargılamaya devam edildi. Davada yarın iddianamenin okunmasının öğlen saatlerine kadar tamamlanması halinde sanıkların ifadelerinin alınmasına geçilecek. Ek iddianame ile 1 numaralı sanık olan ancak raporlu olduğu gerekesi ile duruşmaya katılmayan eski 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hurşit Tolon olmadığı için eski Malatya İl Jandarma Komutanı emekli albay Mehmet Ülger'in ifadesiyle başlayacak.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve 9 sanığın yargılandığı davada, 22 Haziran 2012 tarihinde kabul edilen ek iddianame ile birlikte sanık sayısı 20'ye çıktı. İddianamenin kabulünden sonra pazartesi günü yapılan ilk duruşmada iddianamenin okunmasına geçilmişti. 762 sayfa olan ancak 300 sayfalık özeti çıkarılan iddianame sanıkların yüzüne okunması ile devam ediyor. Duruşmaya sanıklardan Emre Günaydın, Abuzer Yıldırım, Cuma Özdemir, Hamit Çeker ve Salih Gürler, Varol Bülent Aral, Hüseyin Yelki, dönemin Jandarma Alay Komutanı olarak görev yapan emekli Kurmay Albay Mehmet Ülger, Binbaşı Haydar Yeşil Ruhi Abat, Murat Göktürk, Abdullah Atılgan ile İlker Çınar, Adil Akçay, Adem Gedik, Levent Ercan Gelegen, Aykut Saka katıldı. Duruşmayı Alman Tilman Geske'nin eşi Suzanna Geske ile sanık yakınları da izledi. Duruşmaya katılan avukatı Erdal Doğan ile tartışan sanıklardan Varol Bülent Aral Avukat Doğan'ı tehdit etti. Mahkeme heyetine de hakaret eden Aral, mahkeme başkanı tarafından salondan çıkarıldı.

Avukat Erdal Doğan verilen arada mahkemeye ölümle tehdit edildiğini belirten bir suç duyurusu dilekçesi sundu. Aral, hakkında gereğinin yapılmasını talep etti. Mahkeme heyeti de Aral, hakkında avukat Erdal doğan'ı tehdit ve mahkemeye hakaret ettiği gerekçesiyle Malatya Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Duruşmaya raporlu olduğu için katılmayan ve halen Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Orgeneral Hurşit Tolon'un 'silahlı terör örgütü kurma ve yönetme, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, tasarlayarak kasten adam öldürmeye azmettirme, kişiyi hürriyetinden yoksun kılmaya azmettirme, konut dokunulmazlığını ihlale azmettirme, nitelikli yağmaya teşebbüse azmettirme' ile suçlanıyor. Ek iddianamede Zirve Yayınevi cinayetlerinin Ergenekon terör örgütünün eylemi olduğu belirtiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber