Büyükşehir'den 35 bin yaşlıya ücretsiz hizmet

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yaşlılara yönelik verdiği hizmetleri sürdürüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2012 20:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

35 bin yaşlıya sağlıktan temizliğe, tatilden ulaşıma kadar onlarca değişik hizmeti ücretsiz olarak sunan Büyükşehir Belediyesi'nin, 1994 yılından bugüne kadar verdiği hizmetlerden faydalanan yaşlı sayısı ise bir milyon 204 bine ulaştı.

Yaşlılara, çocuklara, gençlere, hanımlara ve engellilere yönelik uyguladığı 164 ayrı sosyal ve kültürel projeyle dikkat çeken Büyükşehir Belediyesi, Başkent'in değişik bölgelerinde oluşturulan merkezlerde veya evlerinde yaşlılara hizmet veriyor. Büyükşehir Belediyesi, Ankara'da ikamet eden, eşiyle veya yalnız yaşayan, sosyal, kültürel, ekonomik yönden yoksunluk içinde bulunan, korunmaya, bakıma ve yardıma muhtaç 60 ve üzeri yaştaki vatandaşlara, rehberlik ve danışmanlık, psiko-sosyal destek, sağlık ve temizlik hizmetleri sunuyor. Yaşlıların ev veya yaşadıkları yerlerde bakım-onarım, boya-badana gibi işlerinde de yardımcı olan Büyükşehir Belediyesi, ücretsiz otobüs kartı, öncelikli hizmet kartı, Akçay tatil kampı, kent gezileri, müzik, resim ve bilgisayar kursları, kutlama programları, piknik, gezi ve eğlence programları, okuma-yazma kursları gibi onlarca farklı konuda da ücretsiz hizmet veriyor.

5 Eylül 1994 tarihinde kurulan Yaşlılar Hizmet Merkezi, yaşlıların ev ortamında desteklenmesi ve toplumdan soyutlanmadan yaşamlarını sürdürmeleri için faaliyetlerini sürdürüyor. Bu kapsamda verilen hizmetlerden bugüne kadar bir milyon 204 bin 282 yaşlının faydalanırken, en çok ilgi gören hizmet ise 782 bin 988 ile ücretsiz otobüs kartı oldu. Yaşlılar Hizmet Merkezi'ne vatandaşlar, şahsen veya birinci dereceden akrabaları aracılığıyla kimlik fotokopileri ile Bardacık Sokak No: 21 Küçükesat adresinden başvuruda bulunabiliyor. Merkezin telefon numarası ise 419 03 03-419 80 24 veya 417 06 06.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber