'Adınız ambulansta yaşasın' projesi

Sağlık Bakanlığı'nın ülke genelinde başlattığı hibe ambulans kampanyası Osmaniye'de start aldı. İl Sağlık Müdürü Mehmet Cingöz, ambulans hibe eden hayırsever vatandaşların isimlerinin ambulansa yazılacağını söyledi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2012 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Cingöz düzenlediği basın toplantısında 112 İl Ambulans Servisi Başhekimliği bünyesinde hizmet veren toplam ambulans sayısının 12 olduğunu belirterek, ?Yeni açılması planlanan istasyonların aktif hale gelmesi ile birlikte mevcut ambulans sayısı, oluşacak ihtiyacı karşılamaya yetmeyeceğinden ambulans ihtiyacının bakanlığımız tarafından veya hibe yolu ile karşılanması gerekiyor" dedi.

Acil müdahale gerektiren durumlarda olay yerinde ve ambulans içerisinde hasta ve yaralılara gerekli acil müdahaleyi yapabilmek, hastanın uygun tedavisinin yapılabileceği sağlık kuruluşuna en hızlı şekilde ulaştırılması ve gereken müdahalenin zamanında yapılması amacıyla kullanılan acil yardım ambulanslarının tam donanımlı ve yeterli sayıda olmasının hayati önem arz ettiğini ifade eden Cingöz, şunları söyledi:

?Bu kapsamda; Müdürlüğümüzce 112 acil sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere ambulans sayısının arttırılması amacıyla, ilimizde hayırsever kişi veya kuruluşlardan yapılacak olan ambulans hibesi, Bakanlığımızca belirlenen hibe ambulans kabul esaslarına uygun olarak Müdürlüğümüz tarafından kabul edilecektir. Hayatımızda en çaresiz olduğumuz anlarda yardımımıza koşan 112 ambulansları, her geçen gün daha fazla kişiye en kısa sürede ulaşarak, hayat kurtarmak için çaba göstermektedir. Artık vatandaşlarımız da trafik kazaları, kalp krizleri, yaralanmalar gibi birçok acil durumda hayat kurtaran, 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet veren 112 Acil Sağlık Hizmetlerine ambulans hibesinde bulunarak hayat kurtarabileceklerdir.?

Toplantıya Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. M. Alper Çelikdelen ile 112 Acil Servis Başhekimi Dr. Mehmet Nuri Konca da katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber