Canik logosunu bulamadı

Samsun'un Canik Belediyesi tarafından bir süre önce ilçeyle özdeşleşmiş değerlere vurgu yapacak olan bir logo ve slogan bulmak amacıyla düzenlenen 'Canik Logosunu Arıyor' konulu yarışma sonuçlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2012 14:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yarışma sonunda yapılan değerlendirme belediyenin ilçenin tarihi ve kültürel değerlerini yansıtan logo bulunamazken, dört logo sahibine mansiyon ödülü verilmesi kararlaştırıldı.

Katılımın yoğun olduğu Canik Logosunu Arıyor Yarışması'ndan uygun logo çıkmadı. Alanında uzman kişilerden oluşan jüri üyeleri bin 500 tasarımı tek tek inceleyen jüri üyeleri, yaptıkları değerlendirmede belediyenin misyonu, vizyonu, amaçlarıyla uyumlu, belediyeyi temsil eder nitelikte, özgün, yaratıcı, işlevsel ve akılda kalıcı olacak ve Canik'teki değişim ve gelişimi de yansıtacak bir logo ve slogan tasarlanamadığı kanaatine vardı.

Birinciliğe layık logo olmadığını bildiren jüri, dört esere mansiyon ödülü verilmesini kararlaştırdı. Buna göre yarışmaya İstanbul'dan katılan Murat Şeker ile Samsun'dan katılan Habip Mollaoğlu, Mustafa Soylu, Egemen Eniş'e mansiyon ödülü verilecek.

Katılımcılara teşekkür eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Tarihi geçmişi oldukça sağlam olan ve bölgesinde yıldız gibi parlayan Canik'e artık yeni bir logo gerekiyordu. Ve biz logomuzu halkımızın yapmasını istedik. Bu yarışmayla da Canik'in tarihi ve kültürel değerlerini ortaya çıkaracak aynı zamanda da bu değerleri günümüze uyarlayan, misyonumuza ve vizyonumuza uygun bir logo ve slogan aradık. Düzenlediğimiz yarışmaya yoğun bir talep oldu. Bu da bizi memnun etti. Ancak jüri üyelerimizin değerlendirmesi sonucunda tarihi kökleri sağlam olan ilçemizin değişim ve gelişimini yansıtan bir logo bulunamadı. Yarışmaya katılan bütün herkese teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber