Milletvekili Özel Salihli, Alaşehir ve Gördes'in kurtuluş yıldönümünü kutladı

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel Salihli, Alaşehir ve Gördes ilçelerinin düşman işgalinden kurtuluşu olan 5 Eylül gününü 90. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2012 15:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mesajında, bu üç ilçenin geçmişten bugüne kadar çok önemli medeniyetlere evsahipliği yapmış, kıymetli yerler olduğunu belirtti.

İzmir'e 15 Mayıs 1919'da giren Yunan ordusunun, 24 Haziran 1920'de Salihli, Alaşehir ve Gördes'e ulaştığını, 5 Eylül 1922'de ise Türk ordusu tarafından bu ilçelerin geri alındığını belirten Milletvekili Özel, şunları kaydetti: ?Bu ilçelerimiz, tarih boyunca işgal güçlerinin gözbebeği olmuştur. Son işgalden ise Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, kendi kaderini kendisi tayin etmek isteyen ve tam bağımsızlık mücadelesi veren bir ulusun giriştiği, tarihin akışını değiştiren, birçok ulusa örnek teşkil eden bir mücadele gerçekleştirerek kurtulmuşlardır. İlçelerimizin kurtuluşunda en büyük paya sahip olan Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını, bütün şehit ve gazilerimizi saygıyla anıyor, törenlerin coşku ve huzur içinde geçmesini diliyorum.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber