Beytüşşebap Kaymakamı Baydaş: İlçede her şey normal

Beytüşşebap Kaymakamı İhsan Selim Baydaş, ilçede her şeyin normale döndüğünü belirterek, bütün memurların mesaiye başladığını bildirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2012 16:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Baydaş, ilçede resmi kurumlar gibi esnafın da işinin başında olduğunu, herhangi bir olumsuzluğun olmadığını kaydetti.

Beytüşşebap Kaymakamı İhsan Selim Baydaş, Beytüşşebap'ta yaşananları anlattı. Saldırı sırasında kaymakamlık konutuna girmeye çalışanlar olduğunu belirten Baydaş, güvenlik güçlerinin buna izin vermediğini kaydetti. İlçede yaşanan saldırıda şehit düşenler için büyük bir üzüntü içinde olduklarını anlatan Baydaş, ?Binalar onarılır, köprüler yeniden yapılır ama şehitlerin üzüntüsü devam eder.? dedi.

Beytüşşebap'ta görev yapan asker ve polisin, kendileri gibi ilçe halkını büyük bir fedakarlıkla koruduğunu anlatan Baydaş, saldırı sırasında kaymakamlık konutunda olduğunu ve sürekli irtibat halinde olduğunu kaydetti. İlçedeki arkadaşlarına, güvenlik güçlerine telsizle sürekli cesaret verdiğini anlatan Baydaş, onların, evden ayrılması gerektiği yönündeki tavsiyesini dikkate aldığını ancak taciz ateşi nedeniyle ilk başta bunun mümkün olmadığını vurguladı. Baydaş, kendisini evden almak için gelen güvenlik güçlerine ateş açıldığını belirterek, evden çıkmak yerine evin güvenli bir bölümüne geçtiğini kaydetti. Saldırı karşısında güvenlik güçlerinin mukavemette bulunduğunu ve saldırganların püskürtüldüğünü belirten Baydaş, evden çıktıktan sonra olayı sevk idare ettiğini vurguladı.

Beytüşşebap'ta göreve başladıklarından beri, özellikle eğitim alanında çok güzel şeylere imza attıklarını anlatan Baydaş, ilçenin, güzel yönleriyle değil terörle gündeme gelmesinin ilçe halkını da kendilerini de üzdüğünü vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber