Piyasaya sahte para sürmeye çalışan üç kişi yakalandı

Ankara'dan Bartın'a gelerek piyasaya sahte para sürmeye çalışan 3 kişi yakalandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2012 17:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bartın Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda, Ankara'da temin ettikleri sahte paraları piyasaya sürmeye çalışan N.B., H.B. ve Y.K.A isimli şahıslar ile ellerinde bulunan 68 adet sahte 100 TL ele geçirildi.

Şahısların yapılan üst aramalarında ayrıca kuru sıkı iki tabanca ve bu tabancalara ait 13 adet kuru sıkı fişek ile 5 gram kubar esrar ele geçirildi. Şahıslar emniyette sorguya alındı.

Bartın Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, sahte para operasyonu sonrasında yaptığı açıklamada, şunları söyledi: ?Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce piyasaya sahte para sürme olaylarına karşı etkin polisiye tedbir alınmakla birlikte, halkımızın gerçek ve sahte parayı birbirinden ayıracak yeterli bilgiye sahip olması için geçen yıllarda çeşitli seminerler düzenlenmiş, ayrıca afiş hazırlanarak para tanıtımları yapılmıştır. Sahte paranın piyasaya sürülmesinde genellikle, nakit para akışı ve halkın yoğun bulunduğu sinema ve tiyatro gişeleri, milli piyango bayileri, canlı hayvan ticareti yapılan yerler, semt pazarları, taksi, gazino ve eğlence yerleri ile akaryakıt istasyonları tercih edilmektedir. Gerçek banknotlar, dizayn, renk ve baskı yönünden çok net, düzgün ve kusursuz görünümdedir. Dikkatle bakıldığında kolayca anlaşılabilecek net ve temiz görünümünün yanında, elle dokunmak suretiyle sahte ve gerçek banknotların birbirinden ayırt edilmesi mümkün olmaktadır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber