Başhekim, mahkeme kararıyla görevine döndü

Bir süre önce görevinden alınan Bingöl Kadın, Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Aydın Budunoğlu, İdari Mahkeme kararıyla görevine yeniden döndü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2012 18:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2011 Ekim ayında görevden alınan Kadın, Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Aydın Budunoğlu'nu haklı bulan Malatya Bölge İdari Mahkemesi başarısızlığı ve yetersizliği tespit edilmediği için eski görevine iadesine karar verdi. Mahkeme kararında şu ifadelere yer verildi:

"Hakkında herhangi bir soruşturma inceleme ya da disiplin cezası olmadığı gibi ilgilinin bu görevde bulunduğu 2010 yılına ait sicil raporunun ortalama 89 puan ile değerlendirildiği anlaşılmaktadır. Bu durumda görevinde herhangi bir başarısızlığı ya da yetersizliği tespit edilmeyen, bilakis görevde bulunduğu süre içinde düzenlenen sicil raporu 89 puan ile değerlendirilen davacının ikinci görevle yürüttüğü başhekimlik görevinden alınmasına ilişkin dava konusu işlemde kamu yararı ve hizmetleri gerekleri ile hukuka aykırılık görülmemiştir. Öte yandan dava konusu işlemin uygulanması halinde ikinci görevini yürüttüğü başhekimlik görevinden alınan davacının telafisi güç ya da imkansız zararları olabileceği kanaatine varılmıştır" denildi.

İdari Mahkeme tarafından görevine iade kararı verilen Dr. Budunoğlu'nun dün itibarı ile görevine başladığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber