Oran'ın yeni yönetimi ilk toplantısını yaptı

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı, yeni yönetim kurulu üyelerinin de katılımıyla Kayseri'de gerçekleştirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2012 19:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ajansın Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçilen Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, "Projelerin değerlendirmeleri sürüyor" dedi.

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (ORAN) Kayseri'deki toplantısına Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Genel Meclisi Başkanı Sadettin Aydın, KAYSO Başkanı Mustafa Boydak, ORAN Genel Sekreteri Mustafa Palancıoğlu katıldı.

Ajansın Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı bir yıl boyunca yürütecek olan Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, "Bilindiği üzere, Nisan ayı itibariyle doğrudan faaliyet destek programına başvuru süreci başlamış bulunmaktadır. Bu kapsamda, 2012 yılı doğrudan faaliyet destek programına bugüne kadar başvuruda bulunan 29 faaliyet teklifinden 7 faaliyet teklifi başarılı bulunarak sözleşmeler imzalanmıştır" dedi.

Vali Yılmaz, "2012 yılı doğrudan faaliyet destek programı için başvurular belirlenen toplam destek tutarı olan 600 bin TL'ye ulaşıncaya kadar devam edecektir. Projelere verilecek destek mitarı asgari 20 bin TL ve azami 50 bin TL olacaktır. Programa başvurular ise 16 Kasım 2012 tarihi itibariyle sona erecektir" diye konuşarak, şu bilgileri verdi:

"Ayrıca Mayıs ayı itibariyle komuoyu ile paylaştığımız Teknik Destek Programı kapsamında ajansımıza şu ana kadar 19 proje başvurusu yapılmıştır. Bu projelerden 9"unun değerlendirilmesi sonucu 8 proje başarılı bulunarak sözleşmeler imzalanmıştır. Kalan diğer 10 projenin değerlendirilmesi en kısa zamanda sonuçlandırılacaktır. Bu çerçevede desteklenecek teknik destek talepleri için tahsis edilen toplam kaynak tutarı ise 350 bin TL'dir. Programa başvurular Eylül-Ekim ve Kasım-Aralık aylarını kapsayan ikişer aylık dönemler halinde devam edecektir.

Ajansımız 2014-2023 dönemi TR72 Bölge Planı hazırlık çalışmalarını ilgili tüm tarafların katkısını almak suretiyle başlatmış bulunmaktadır. Bu kapsamda, geçtiğimiz ay Yozgat ile Yerköy, Aydıncık, Çekerek, Boğazlıyan, Yenifakılı, Çandır, Akdağmadeni ilçeleri ve Sivas'ın Altınyayla, Koyulhisar, Suşehri, Akıncılar, Gölova, Kangal, Divriği, Yıldızeli, İmranlı ilçeleri stratejik analiz toplantıları ajans yönetiminde gerçekleştirilerek, ilçeye ilişkin proje ve yatırım fikirleri ile ilçenin sorunları, çözüm önerileri, potansiyelleri ve potansiyellere yönelik faaliyetleri değerlendirilmiştir. Önümüzdeki aylarda bölgemizdeki diğer ilçelerde de stratejik analiz çalışmalarına devam edilecektir.

Bunlara paralel olarak 2011 yılı Mali Destek Programları kapsasımda destek alan projelerin uygulama süreci yoğun bir şekilde devam etmektedir. Ajansımızın 2012 yılındaki Mali destek programlarına başvurularının ise bu yıl sonuna doğru başlaması planlanmaktadır"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber